Barça

Ascensió a cota 3.000

Barça. L’equip de Xavi, afectat per l’allau de baixes, i l’Athletic de Valverde arribaran avui al seu partit número 3.000 de lliga, en un duel avantsala del retorn de la Champions i el clàssic

Torna el futbol a Montjuïc. Un cop finalitzada la segona aturada de la lliga pels compromisos de seleccions, la pilota tornarà a rodar a la muntanya màgica i s’hi quedarà instal·lada durant els propers set dies. Tres partits seguits a casa. El Barça-Athletic, el Barça-Xakhtar i el Barça-Madrid convertiran l’estadi Lluís Companys en un punt neuràlgic de la ciutat durant aquesta setmana. El retorn de la lliga, el retorn de la Champions i el clàssic, tot d’una tacada.

Un vell conegut com Ernesto Valverde i dos velocistes com els germans Williams examinaran en el primer d’aquests tres tests el moment actual d’un Barça que arriba a la triple cita amb la infermeria ben plena. És una jornada amb intrahistòria. El Barça i l’Athletic arriben al seu partit número 3.000 en la lliga. El Madrid ho va fer ahir al Pizjuán. Són els tres únics equips que hauran jugat les 3.000 jornades de primera divisió des de la creació de la lliga un ja llunyà 10 de febrer del 1929. Arenas de Getxo, Athletic, Atlético, FC Barcelona, Espanyol, Europa, Racing de Santander, Real Madrid, Real Sociedad i Real Unión van ser els equips d’aquella primera classificació històrica.

Fins a sis baixes té Xavi per al partit d’aquesta nit contra l’Athletic (21 h, DAZN). Lewandowski, Raphinha, Koundé, Frenkie De Jong, Pedri i Sergi Roberto viuran el partit des de la grada. Araujo i Gündogan, dos dels internacionals que han hagut d’assumir vols transoceànics i dos dels noms que han acumulat més minuts durant l’aturada, van fer treball al gimnàs divendres, però ahir ja van trepitjar la gespa. Xavi ja va dir fa dos dies que estarien al cent per cent contra l’Athletic, però són dos dels candidats a entrar en la roda de rotacions. Iñigo Martínez i Fermín López ocuparien el seu lloc. Fermín ve de marcar amb la sub-21 i Iñigo busca la redempció després del seu mal partit contra el Mallorca. Només ha estat titular en un partit de lliga, va ser a Son Moix, i no va tenir la seva millor nit. Ara, contra el seu exequip, reclama una segona oportunitat. Marcos Alonso també és candidat a entrar en l’onze, però Xavi podria reservar-lo per al dia del Xakhtar Donetsk per no tocar tantes peces de cop en el sector esquerre de la defensa. Balde està recuperat –també Lamine Yamal– i la seva presència sembla obligada per competir en velocitat contra almenys un dels germans Williams. Nico ha viatjat fins a Barcelona i s’espera que sigui titular un cop superades les molèsties que li van impedir jugar amb la selecció espanyola els partits contra Escòcia i Noruega. Torna a la llista Ruiz de Galarreta, recuperat ja de les seves molèsties musculars i ha entrat també en la convocatòria el central Nolaskoain, després dels seus problemes al genoll. Valverde no podrà comptar ni amb Mikel Vesga, convalescent encara d’una contusió toràcica, ni amb Yeray.

L’Athletic té ara mateix 4 punts menys que el Barça i només ha perdut dos partits en aquest primer tram de la temporada, el derbi contra la Real Sociedad al Reale Arena (3-0) i el partit contra el Real Madrid (0-2). Cap derrota acumula el Barça, però els blaugrana han vist volar quatre punts en les últimes tres jornades després dels empats contra el Mallorca (2-2) i el Granada (2-2) i l’equip no es pot permetre més passos en fals. A Montjuïc tot han estat victòries –12 punts de 12 en la lliga i 3 de 3 en la Champions– i això permet ser optimista de cara als tres pròxims partits, malgrat les baixes.

LA PRÈVIA

Els números hi són per alguna cosa i ens diuen que el Barça està fortíssim al seu camp
Ernesto Valverde
Entrenador de L’ATHLETIC
L’Athletic ha començat molt bé el curs i nosaltres tenim baixes, però no ha de servir d’excusa
Xavi Hernández
Entrenador del Barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)