João Félix marca el camí

El Barça ha recuperat sensacions aquesta nit al Lluis Companys, superant (1-0) l’Atlético. L’equip entrenat per Xavi ha guanyat oferint una versió convincent, tot i que ha acabat demanant l’hora, sobretot en una primera part en què ha estat molt millor que el de Simeone. Joao Félix, extramotivat, cedit de l’Atlético, ha estat l’autor del gol del triomf dels culers, que continuen, d’aquesta manera, a quatre punts dels liders Real Madrid i Girona.

La primera part del Barça doncs ha estat boníssima. Realment engrescadora. L’equip blaugrana ha dominat l’esfèrica i el joc, el què més li costa. I és que, avui, sí, almenys en aquest primer acte, el Barça s’ha imposat al seu rival. D’aquesta manera, només es duien cinc minuts de matx i ja havia generat tres ocasions claríssimes de gol sobre la porteria d’Oblak. Una de Raphinha, que ha creuat a fora després d’un retall molt maco, i dues de Lewandowski, en què en una, ha tardat massa a xutar, i, en l’altra, ha rematat fatal de cap a fora. N’ha tingut dues més el polonès abans del descans, però, palesant que està lluny de la millor versió, no ha afinat.

Sí ho ha fet Joao Félix, contra el seu passat, i al minut 28, ha fet l’1-0 amb un golàs de vaselina, culminant una transició ràpida dels culers, cuinada entre Pedri, Kounde i Raphinha i finalitzada, doncs pel lusità. L’Atlético, per la seva banda, ben poca cosa. Només ha inquietat en un contraatac que Griezmann ha estavellat en les cames de De Jong.

Tant superat estava el conjunt roig-i-blanc pel Barça que Simeone ha fet un triple canvi al descans. El guió no ha canviat en els primers compassos i els culers han seguit manant i arribant sobre la porteria visitant. En una d’aquestes, Raphinha ha vorejat el segon amb un xut al pal. Amb el pas dels minuts però, l’Atlético ha anat guanyant terreny, el Barça a no ajuntar-se amb possessions llargues i al final del partit, els colchoneros han acabat atacant i els blaugranes contraatacant. Les més clares pels visitants han estat una ocasió en què Iñaki Peña ha tret una falta que anava a l’escaire a Memphis, aplaudit en el seu retrobament amb l’afició culer, i una altra que el sentinella ha aturat a Correa a boca de canó; pels locals una enèssima de Lewandowski, que després d’un bon retall ha tornata xutar a fora, i un 3 contra un malbratat entre Lamine Yamal i Fermín.