Barça

A la recerca del gol

El Barça, ara a 10 punts del lideratge, visita el Las Palmas amb la imperiosa necessitat de la victòria i de retrobar-se amb el bon joc, i també amb l’eficiència anotadora que demana Xavi

El davanter brasiler, ja inscrit, està disponible

Xavi Hernández s’ha cansat de dir que un dels problemes del seu grup –un dels molts que té en aquests moments– és la falta de gol. I en aquest sentit, les mirades se centren en Robert Lewandowski, l’ariet de l’equip. El polonès de 35 anys és lluny de la seva millor versió, i per la seva millora de rendiment passen una part important de les possibilitats de l’equip. Actualment acumula vuit gols en la lliga, i hi ha cinc futbolistes del campionat que n’han fet més. Lewy és conscient de tot plegat, i va escurçar les vacances nadalenques per tornar a la feina aviat. Tot i això, no només ell ha d’incrementar registres golejadors; perquè els atacants que l’acompanyen tampoc estan contribuint gaire a pal·liar aquest dèficit. Els segons màxims anotadors de l’equip en la lliga són: Ferran Torres, João Félix, Raphinha i, també, Sergi Roberto, tots quatre amb tres dianes cadascun.

És per això que l’aterratge de Vitor Roque ha estat rebut per tots els estaments del barcelonisme com una alenada d’aire fresc. I això que encara no ha debutat. El davanter ve del Brasil amb uns números engrescadors, tot i els seus escassos 18 anys, i s’espera que pugui aportar. Almenys és un element més per a la competència en atac. No obstant, és molt jove i seria un error carregar-lo de responsabilitat en aquests primers compassos en què s’ha d’aclimatar a tot plegat. Xavi, però, ja hi compta per avui ja que l’entitat blaugrana va aconseguir inscriure’l a LaLiga. Amb un grapat d’entrenaments a les espatlles, doncs, i encara sense haver estat presentat – l’acte havia de ser ahir però es va posposar–, avui, al feu del Las Palmas (21.30 h), podria tenir els primers minuts amb el dorsal 19 a l’esquena. De titular, segur que no ho és, és clar. Començaran a dalt els que s’han d’espavilar; s’hi esperen Lewandowski, Raphinha i João Félix, i Ferran Torres també té possibilitats d’entrar. Ells han de ser els encarregats de tornar a trobar el gol que necessita l’equip, en el fluix moment de joc col·lectiu que també passa. A la medul·lar hi haurà Frenkie de Jong, que torna després d’estar sancionat, i l’acompanyaran Gündogan i Sergi Roberto, que repetirà després de la gran actuació que va tenir contra l’Almeria. Al darrere no s’entreveuen canvis, amb Cancelo, Araujo, Kounde i Balde, amb Iñaki Peña sota els pals. La infermeria encara no es buida, ja que l’ocupen Pedri –que, criat en el Las Palmas, no podrà tornar a casa–, Iñigo Martínez, Ter Stegen, Marcos Alonso i Gavi.

El triomf avui contra el Las Palmas és imperatiu per als culers, que començaran el matx a 10 punts dels dos líders del campionat, el Real Madrid i el Girona, que van jugar ahir i van guanyar els seus respectius enfrontaments.

Coneguts en el Las Palmas

I si al Barça li falta gol, al Las Palmas, encara més. El conjunt dirigit per Francesc Xavier García Pimienta és un dels que millor juguen en el campionat, però també dels que menys marquen. De fet, és el segon equip que menys gols fa en la lliga, amb quinze. El seu màxim golejador és, amb dues dianes, Marc Cardona, un exblaugrana. No és l’únic en l’equip canari amb passat culer. També el tècnic García Pimienta, que va entrenar el planter i el filial, i els jugadors Mika Mármol, Munir El Haddadi, Sandro Ramírez i Julián Araujo. Aquest últim, que està fent una gran temporada, encara pertany al Barça, que el té cedit i no podrà jugar per clàusula en el contracte.

LA DADA

5
jugadors
del las Palmas tenen passat culer: Marc Cardona, Mármol, Munir i Sandro i Julián Araujo.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)