El Barça, per la mínima també a la copa

El Barça serà als vuitens de final de la copa. L’equip orientat per Xavi Hernández ha superat (2-3) al Barbastre en un partit en què no ha estat fi una altra vegada. Els culers han fet una primera meitat decent, dominant i sotmetent al seu rival, segona divisió FEF, però després, en la segona no ha estat a l’alçada i ha tingut, fins i tot, moments de patiment.

I és que han estat dues parts molt diferents les que ha ofert el Barça a Barbastre. En la primera ha estat el què s’espera d’ell contra un equip de quarta categoria. Intens, autoritari i molt superior. Un gol de Fermín (18’) a centrada de Raphinha ha aplanat el camí. Els culers han buscat el segon, l’ha trobat Joao Félix, però li han anul·lat per fora de joc. No ho era, vistes les repeticions però en aquesta estació de la copa no hi ha VAR.

I després del descans, el guió ha canviat. El Barça ha perdut pistonada i el Barbastre ha crescut. Tot i això, ha estat l’equip de Xavi qui ha marcat. Ha estat Raphinha (51’) rematant una bona passada d’Héctor Fort. La dinàmica però ha seguit amb els aragonesos jugant a camp del Barça i així han obtingut el premi del gol, de De Mesa (60’) a la sortida d’un córner. Fins alshores, moments d’inquietud pels blaugrana, que han perdut pilotes a dojo, no han jugat a camp rival i han vist, fins i tot com el Barbastre gairebé empata amb un cop de cap claríssim d’Israel García.

Tot fins un penal favorable als culers al minut 87. Claríssim, per mans de Javito, que Lewandowski (88’) ha transformat. Al final, sense temps de res, Marc Prat (93’) ha escurçat distàncies de nou, amb un gol, també de penal.