Barça

Els àrbitres neguen que Negreira influís en les seves actuacions

Els 21 àrbitres interrogats per la Guàrdia Civil en el cas Negreira neguen que els pagament del Barça a l’exvicepresident del comitè servissin per influir en les seves actuacions. És el que conclou una peça del sumari que diversos mitjans recullen.

Segons consta en el sumari del cas, al qual ha tingut accés EFE, els col·legiats discrepen sobre els motius pels quals creuen que el Barça va fer aquests pagaments, ja que alguns sostenen que buscaven un benefici esportiu, d’altres que van ser enganyats pels Negreira i alguns que era una trama per obtenir lucre personal, però tots coincideixen que no van influir en els arbitratges.

Un dels col·legiats més contundents és José Luis González González, que creia que “voldrien treure algun benefici esportiu”. Segons González González, Negreira faria entendre als directius blaugrana “que tenia algun poder sobre els àrbitres”, si bé afirma que, en base a la seva experiència professional i el seu coneixement del funcionament del CTA, aquestes contractacions no van poder influir en la competició. Per a aquest col·legiat, aquest assumpte no només “no va influir en cap àrbitre”, sinó que la seva opinió és que Enríquez Negreira “es va posar d’acord amb directius o membres del Barça per beneficiar-se a títol particular amb aquests pagaments, repartits entre ells”.

“Impossible”

L’exàrbitre Antonio Miguel Mateu Lahoz va considerar “impossible”, tal com ell entén el món del futbol, que els pagaments del Barça a Negreira poguessin influir en la “competició o en la projecció d’àrbitres”. No obstant això, també va apuntar que “no té sentit” que el Barça pagués als Negreira per informes arbitrals, ja que aquests haurien de ser elaborats pel mateix equip tècnic del club, sense necessitat de tercers. El testimoni va explicar a més a la Guàrdia Civil que companys seus han anat a sopar al restaurant que regenta la parella d’Enríquez Negreira i que en una o dues ocasions el va portar en cotxe el fill de l’exvicepresident del CTA, al qual coneixia perquè exercia de coach en concentracions d’àrbitres.

Mateu Lahoz va assenyalar també que el sistema de classificació dels àrbitres al CTA “no és transparent, meritocràtic ni empíric, ja que no es basa en criteris tangibles”.

Eduardo Iturralde González va testificar que Negreira sí que va tenir ascendència sobre els àrbitres “des del moment que treballa colze amb colze amb el president” del CTA, si bé va precisar que la influència del vicepresident “seria més en àrbitres de categories inferiors i no tant a primera divisió”. En aquest sentit, “no se sustenta”, segons Iturralde Gonzaléz, que els pagaments del Barcelona a Negreira fossin “per garantir la neutralitat arbitral”. Segons la seva opinió, “els pagaments (del Barcça) a Negreira han estat utilitzats per enriquir directius”, ja que entén que amb aquests diners “algun directiu del club s’ha enriquit a través d’una factura fonamentada en informes arbitrals que no tenen a penes valor”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)