Barça

Xavi: “Sempre és un bon moment per guanyar un títol”

L’entrenador del Barça, Xavi Hernández, ha comparegut davant dels mitjans de comunicació en la prèvia de la final de la supercopa d’Espanya que es disputarà demà a Riad. El conjunt blaugrana s’enfrontarà al Madrid, l’etern rival, un adversari que arriba en millor forma al duel i que intentarà evitar que els catalans revalidin el títol aconseguit la campanya passada en un clàssic en el qual van ser superiors i van construir les bases sòlides per obtenir més endavant el títol de lliga.

Estat de la plantilla

“L’equip està molt motivat i il·lusionat. És l’escenari ideal per a un futbolista, jugar una final per un títol en un clàssic. Intentarem fer un gran partit, tenim la sort de l’exemple del curs passat i és el partit ideal per a nosaltres. Imposar estil, dominar amb pilota i intentar-ho tot. Arribem un pèl pitjor en forma que el Madrid, s’ha de dir però en una final, quan comença el partit tot s’iguala al 50%. Estem en una final del primer dels quatre títols que volem i sempre és un moment ideal guanyar”.

Quatre migcampistes

“No depèn de Pedri res. Està al 100%. La idea la tinc claríssima i la identitat ha de ser 100% Barça. Treure la pilota i l’any passat va anar bé. Si juguem amb 4 o 6 migcampistes o el que sigui la idea no canvia. Hem d’aplicar l’ADN Barça, triangulacions, superioritats etc. L’any passat vam estar orgullosos de guanyar aquest títol i hem de ser fidels al Cruyffisme”.

Guanyar sense merèixer-ho

“Quan ha guanyat el Barça sense merèixer-ho? Ens ha passat sempre al contrari, merèixer-ho i no guanyar. Potser aquest any a Anoeta, un de cada 200 partits. Fidels a l’ADN i personalitat Barça, que fa que ens tinguin respecte a tot el món. Insistirem amb el com però de vegades no es pot”.

Un dia menys de descans

“No té importància. Van jugar una pròrroga i van acabar fatigats. L’any passat va passar al revés i ens va sortir el millor partits dels últims dos anys”.

La tria de jugadors

“Tinc clara la idea i els noms. No canviarà res i més contra el Madrid volem imposar la personalitat. Tant de bo ens surti un partit semblant al de la temporada passada”.

Araújo lateral dret?

“No puc donar pistes. Ho veurem demà, els noms i la idea. Araújo jugui on jugui és una garantia i sobretot ha millorat amb pilota, com divideix. És espectacular”.

És optimista?

“Aquest any hem fet bons partits contra diversos partits, fins i tot millors que els de la temporada passada. Però el que analitzo jo no és el que analitzeu vosaltres. Fins i tot en la derrota contra el Madrid vam jugar bé, o el Girona. Hem de repetir els bons moments”.

Precedent del curs passat

“El vam veure dos o tres vegades la final del curs passat. Però canvien els futbolistes, juguen sense un nou fixe, juguen pràcticament amb quatre migcampistes també, no té res a veure res”.

El Madrid arriba avisat

“La sensació és que el Madrid és més fort quan el Barça és més fort. Des que estem en el càrrec, si hem volgut guanyar un títol hem hagut de passar davant del Madrid. En la lliga els vam haver de vèncer al Bernabéu, en la copa a semis, en la supercopa la final”.

A nivell personal

“Em jugo un títol. Estic més alliberat que el curs passat ja que hem demostrat que podem guanyar títols. El Madrid sempre té gana i el millor Barça de la història va haver de guanyar 2-6 per guanyar la lliga perquè sinó es posaven a un punt. Em motiva tot això”.

Lamine Yamal

“Li demano el que està demostrant. Desvergonyiment, atreviment i ha de demostrar el seu talent. No li pesarà l’escenari perquè té la personalitat per marcar diferències tot i ser un adolescent”.

Balde i el seu rendiment

“Va jugar minvat contra l’Osasuna però va aguantar. Ens està donant molt i ens ho seguirà donant. Per fora, per dins, arribades per banda. El Madrid estarà atent a aquella banda amb Valverde o Carvajal ja que saben que tenim molt de potencial”.

Ancelotti

“Jo no l’he infravalorat. A mi em sembla un dels millors del món i de la història. Ha triomfat en tots els països on ha entrenat, ningú parla malament d’Ancelotti. És un caballer, li tinc un respecte enorme”.

Bellingham

“No ens centrem en un jugador perquè sinó ens tornaríem bojos. Vinicius, Rodrygo, Kroos… De Bellingham en destaco l’arribada, la capacitat física, tècnica… marca diferències i serà perillós”.

La preparació dels partits

“Treballo en general. No penso en qui jugarà sinó en qui pot ocupar una posició. No treballem a nivell individual sinó a nivell grupal perquè tothom estigui endollat i preparat per jugar si el necessitem”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)