Vitor Roque, entre la joia i el neguit

Barça. El davanter, que marca un gol cada 63 minuts de culer, espera que Competició li tregui avui la groga que li va suposar l’expulsió contra l’Alavés i li permeti ser davant el Granada

Vitor Roque s’ha destapat. El davanter de 18 anys, aterrat en el Barça en aquest mercat d’hivern, ha marcat en les seves dues últimes aparicions, contra l’Osasuna (1-0) i el Deportivo Alavés (1-3), contribuint de gran manera a les dues darreres victòries culers en la lliga. El brasiler, que havia estat de pega en les cinc estones que havia jugat anteriorment, malbaratant en cada una d’aquestes una clara ocasió, disfruta ara.

I és que ha fet un pas endavant i ara Xavi Hernández el té en compte. També les lesions de Ferran Torres, João Félix i Raphinha a la parcel·la ofensiva li fan l’escletxa més gran. A més, els seus números, en aquests primers compassos de blaugrana, són imponents, ja que en els 127 minuts que ha jugat, repartits en set partits, cinc de lliga i dos de copa, suma les esmentades dues dianes, o el que és el mateix: fa un gol cada 63 minuts que és a la gespa. Traslladat només a la lliga, en què acumula 93 minuts, és un gol cada 46 minuts. A més, en aquest escàs temps, té 2,18 gols esperats (xG), d’acord amb l’indicador estadístic que assigna una probabilitat que una oportunitat acabi en gol.

El jove atacant, doncs, viu un moment de joia, encara que també de neguit, ja que no té clar si podrà participar aquest diumenge (21 h) en l’enfrontament que el Barça disputa contra el Granada al Lluís Companys. Això, ara mateix, és en mans del comitè de competició. El Tigrinho va ser expulsat a Mendizorrotza, després de veure una segona targeta groga injusta, en una acció en què no hi va haver falta per enlloc. Davant això, l’entitat culer va presentar un recurs contra aquesta amonestació i el comitè resoldrà avui. El col·legiat Martínez Munuera, en l’acta arbitral, va redactar que li va treure la groga “per colpejar amb el peu a la cama d’un adversari de manera temerària”, cosa que no va passar, ja que en les imatges televisives es va apreciar que clarament no hi va haver colpeig. A això s’agafen en el Barça, que confien que Competició li retiri la targeta. Si no ho fa, el club blaugrana té la possibilitat d’anar a la següent instància i recórrer al comitè d’apel·lació.

127
minuts
ha jugat Vitor Roque amb el Barça; 93 en la lliga, en cinc partits, i 34 en la copa, en dos.
2,18
gols esperats
té de mitjana el brasiler en la lliga, que podria dur fàcilment 4 dianes reals.
46
minuts
triga a marcar el davanter en la lliga, en què acumula dues dianes en els 93 minuts que ha jugat.