El Barça i el Johan Cruyff tornen a somriure (2-0)

El Barça s’ha retrobat amb la victòria. L’equip blaugrana, que venia d’empatar sorprenentment contra el Llevant a casa el passat dimecres, no ha fallat en l’últim partit abans de l’aturada. El conjunt de Jonatan Giráldez ha superat l’Atlético de Madrid per 2-0 gràcies als gols de Salma i Vicky i ja no tornarà a jugar fins al mes de març.

S’ha viscut un bon ambient al Johan Cruyff, que ha acollit 5.289 persones que han aprofitat l’horari del partit, el dia que feia i l’entitat del rival. No ha estat el millor partit del Barça, que ha estat més espès que altres vegades. Una versió que ha recordat més a la del passat dimecres. Malgrat tot, han estat les blaugrana les que han dominat, instal·lades a camp de l’Atlético durant la major part de minuts. Ona ha avisat al principi amb una rosca massa alta i després Graham ha fet treballar Lola amb un xut fort a baix (11’). La noruega, que avui fa 29 anys, ha fet ballar les defensores amb diversos retalls i jugades individuals, però no ha trobat sòcies dins l’àrea o s’ha topat amb Lola i el pal (22’ i 32’). El Barça tenia la pilota, però no concretava ni aconseguia generar massa perill. Poc abans del descans, les de Giráldez han pogut obrir la llauna. Patri ha recuperat a tres quarts i ha connectat de primeres amb Brugts, que ha descarregat bé per Salma dins l’àrea. L’extrem aragonesa ha definit bé davant Lola i ha fet el primer (39’). La més clara de l’Atlético ha estat un llançament de falta d’Eva Navarro que ha sortit fora (45’).

El conjunt matalasser ha fet un doble canvi al descans, amb l’entrada de l’exjugadora del Barça Crnogorcevic, que ha rebut una càlida benvinguda de la seva antiga afició. L’equip blaugrana ha buscat el segon per intentar que no es repetís l’episodi viscut dimecres contra el Llevant. Però ni Brugts, ni Aitana ni Vicky han trobat encert. Paredes també ho ha provat amb un xut des de la frontal davant les dificultats per penetrar en el sistema defensiu visitant (73’). També Patri, amb una de les seves tradicionals canonades des de lluny, però Lola ha respost bé (74’). Ho buscava tant el Barça que, finalment, ha trobat el premi. Bona jugada de Graham per la banda, arribant a línia de fons. La seva centrada ha acabat als peus d’Ona, que s’ha topat amb Lola Gallardo. La portera, però, ha deixat la pilota morta a l’àrea petita i Vicky López, més atenta que ningú, ha posat la bota per fer el segon (76’). Mariona gairebé s’apunta a la festa en el tram final, però el seu xut ha sortit prop del pal (84’).