Barça

Conegut, però estrany

El rival. El Nàpols, en un moment horrorós, s’encomana a Francesco Calzona, el tercer entrenador del curs, anunciat a menys de 48 hores del matx. El tècnic ja havia estat a l’equip partenopeu com a assistent de Maurizio Sarri i Luciano Spalletti

“No és fàcil preparar aquest partit, perquè amb el canvi d’entrenador no sabem exactament què se’ns presentarà.” Xavi, com la majoria del planeta futbolístic, va mostrar-se estupefacte per la decisió del Nàpols de rellevar el tècnic que tenia fins al moment, Walter Mazzarri, per Francesco Calzona. I és que és una determinació estranya, presa a menys de 48 hores de l’enfrontament d’avui. Aurelio De Laurentiis, el president de l’entitat partenopea, un dirigent extravagant d’aquests que cada vegada escassegen més, va pensar que ja n’hi havia prou amb Mazzarri, de qui és amic personal, i va entregar les regnes a Calzona, un altre conegut, que ja ha estat en el conjunt napolità com a assistent de Maurizio Sarri (cursos 15/16, 16/17 i 17/18) i Luciano Spalletti (curs 21/22).

De fet, aquesta és la primera experiència de Calzona com a primer entrenador en un club a l’elit, no pas de seleccions, ja que és el tècnic d’Eslovàquia i compaginarà els dos càrrecs. Amb carrera futbolística en el futbol modest italià, a la banqueta sempre va treballar a l’ombra de Sarri, des del 2007, i el va acompanyar a l’Avellino, el Verona, el Perugia, l’Alessandria, el Sorrento, l’Empoli i el Nàpols. El preparador, ara de 55 anys, no va seguir-lo al Chelsea i, d’aquesta manera, al 2018, els camins d’ambdós van separar-se. Calzona va continuar d’assistent, primer amb Eusebio Di Francesco al Càller, i després de retorn al Nàpols amb Spalleti, just abans d’acceptar, l’estiu del 2022, el seu primer gran repte en solitari, la selecció d’Eslovàquia, que ha guiat cap a la classificació de l’Eurocopa. El fitxatge del tercer tècnic del curs, després de Rudi García i Mazzarri, també implica el retorn de Francesco Sinatti, preparador físic que també va treballar amb Sarri i Spalletti i que també era objecte de desig.

D’aquesta manera, el d’ahir va ser el seu primer dia com a entrenador del Nàpols. Al matí, Di Laurentiis va presentar-lo a la plantilla –en coneix un bon grapat de les etapes anteriors– i va disposar-se a portar la sessió d’entrenament, l’única que farà l’equip amb ell abans d’enfrontar-se al Barça. “Comença un nou camí”, va dir Calzona ahir al vespre, en la roda de premsa prèvia al matx, que va ser també la manera de presentar-se en societat. “Hem d’accelerar aquest procés d’aprenentatge. He dit als jugadors que no hi ha excusa, hem de millorar. No vull l’empat. Som el Nàpols i juguem a casa. Sortirem a guanyar.” Sobre el Barça, n’ha vist poc, “un o dos partits”, va revelar. “El Barça és un equip fort, encara que hagi passat algun moment de dificultat. No es pot amagar que té grandíssims jugadors i un entrenador top que m’encanta.”

LA PRÈVIA

No hi ha excuses. Som el Nàpols i juguem a casa. Sortirem a guanyar
Francesco Calzona
TÈCNIC DEL NÀPOLS
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)