Volant cap a les semifinals

UEFA Women’s Champions League. El Barça elimina un combatiu Brann i s’enfrontarà al Chelsea en la pròxima ronda europea

El Barça va complir amb la lògica i va segellar el seu pas a les semifinals de la Champions, les sisenes de forma consecutiva. El conjunt de Jonatan Giráldez, que partia amb l’1-2 de l’anada a Bergen, va superar el Brann, no sense patiment. El conjunt noruec va tornar a plantar cara al campió d’Europa, però les blaugrana van rematar la feina amb una nova victòria (3-1).

Va ser una primera part molt intensa, amb molt ritme i un Barça que va merèixer marxar al descans amb un marcador molt més còmode. Com va passar en l’anada, les blaugrana van generar diverses ocasions, si bé menys que a Noruega, però va faltar acabar de definir. La portera visitant, Mikalsen, va tornar a emergir per frenar les ofensives culers. Va treure un parell de rematades de Graham Hansen i Paredes que anaven directe a gol (13’ i 17’). L’equip blaugrana recuperava moltes pilotes a camp contrari i buscava la porteria rival, però el Brann no s’encongia i intentava ser valent. Gaupset, que va agradar molt en l’anada, va protagonitzar l’única rematada a porteria, blocada fàcilment per Cata Coll (20’). A l’altre costat, Walsh va estar a punt de fer un golàs (23’). Just després, el gol. Aitana, que ja n’havia tingut una al quart d’hora de joc, va rebre de Brugts i va fer la seva clàssica jugada: retall cap a dins i rosca amb la cama esquerra. Aitana no té cama dolenta, ja que l’esfèrica va anar ben col·locada al pal llarg de Mikalsen i es va colar a la porteria (24’). Encara abans del descans, Mariona va tenir el 2-0, però va xutar fora (42’).

Al Barça li va costar trobar espais en la represa, però si Graham Hansen agafa la pilota, tot es veu més clar. La noruega va rebre prop de la banda, va desequilibrar fins la línia de fons i va centrar a l’àrea petita. Ningú va poder rebutjar la pilota i Rolfö només la va haver d’empènyer al fons de la xarxa (56’). Tercer gol de la sueca, que continua en línia ascendent després de la seva lesió. Quina bona notícia. Menció especial també per Alexia, que va oferir una molt bona versió i també s’entona cada dia més. Amb el 2-0, el Barça va semblar posar la directa. De fet, Brugts i Mariona van estar a punt de matar el partit i fer el tercer, però la neerlandesa va topar amb Mikalsen (68’) i la balear va xutar als núvols (69’). Del possible 3-0, al 2-1. I és que el Brann no es va rendir en cap moment. Com en l’anada, una transició ràpida i ben trenada va desajustar el sistema defensiu del conjunt de Jonatan Giráldez. Gaupset va iniciar l’acció i va obrir per Sveindheim, que va creuar la pilota lluny de l’abast de Cata Coll (70’). Encara van passar més coses. Rolfö va xutar al pal (75’) i Aahjem va acaronar el 2-2 (80’). I, de nou, Graham Hansen. Un cop més, la noruega va decidir que alguna companya havia de marcar i sentenciar. La 10 va recuperar la pilota a la banda, va marxar amb una facilitat descomunal de dues rivals i va cedir enrere. El xut d’Aitana va ser dolent, però Patri rondava prop de la zona per fer el 3-1 definitiu (88’).

Del 2019 al 2024. Sis semifinals consecutives. Es diu ràpid, però significa molta feina al darrere. El Barça és a dos partits de Bilbao. El Chelsea, com l’any passat, serà l’últim escull del campió. L’anada, el 20 d’abril a Montjuïc. La tornada, el 27 o 28 a Stamford Bridge, que segur que serà una caldera. L’espera es farà llarga.