Barça

Melanie Serrano

Derbi Llevant les Planes-Barça (Lliga F)

Contra el passat

L’andalusa Melanie Serrano, la futbolista amb més partits en la història del Barça (517), s’enfrontarà avui per primera vegada al club de la seva vida

Melanie Serrano (Lebrija, Sevilla, 1989) n’ha vist de tots els colors en el món del futbol. És el bagatge que et dona haver estat dues dècades en actiu, caminant de bracet com a testimoni directe de la radical transformació en positiu que ha viscut el futbol femení al nostre país. Sap què és jugar en camps de sorra equipada amb roba tres talles més grossa del que li pertocava i haver-se de dutxar després dels partits en vestidors sense aigua calenta, i sap també què és jugar davant 90.000 espectadors i guanyar la Champions. Ha tastat el fang i ha assaborit també l’èxit. Ha viscut l’anonimat i les misèries del futbol humil, i ha abraçat la glòria i sap què és estar en el focus mediàtic. Avui torna a ser notícia. El derbi de la Lliga F entre el Llevant les Planes i el Barça (18 h, DAZN) la situa de nou en primera plana perquè Melanie s’enfrontarà per primera vegada al seu Barça.

“La Melanie és història del Barça. Ha estat aquí tota la vida i ha arribat a uns números increïbles. Jo no em marco cap xifra, només em fixo en el present i intento gaudir de cada minut”, confessava l’altre dia una altra institució com és Marta Torrejón, en l’entrevista concedida a L’Esportiu amb motiu del Barça-Chelsea. En efecte, Melanie Serrano és un emblema. A les seves botes, més de 517 partits oficials com a blaugrana, 18 temporades (2004-2022), 28 títols (1 Champions, 7 lligues, 8 copes, 2 supercopes i 10 copes Catalunya) i 32 gols. El seu llegat és enorme i encara avui és la jugadora de la història del Barça amb més partits, davant d’Alèxia i Torrejón. El retrobament serà especial per a ella, comparable amb l’emoció viscuda el 13 de maig del 2022, quan va decidir anunciar en una roda de premsa solemne a la ciutat esportiva Joan Gamper que es retirava del futbol professional després de tota una vida. Aquell dia es va apagar una llum, però el 9 de febrer del 2024 la llum es va tornar a encendre. Després d’un any i mig inactiva, i després d’haver estat vinculada durant una temporada al futbol formatiu del Barça, Melanie va decidir acceptar la trucada de Ferran Cabello. El tècnic del Llevant les Planes la va repescar per al futbol professional. A Melanie encara li faltava un últim ball.

Als seus 34 anys, combina la maternitat amb la pilota. El Llevant les Planes la va fitxar en el mercat d’hivern fins a final de temporada. La greu lesió de genoll d’Amanda Frisbie va obligar Ferran Cabello a buscar una solució per al carril esquerra i va pensar en Melanie. Des del seu debut contra l’Eibar (1-1), ho ha jugat tot. Acumula 7 partits (6 titularitats). Avui serà el seu partit més especial.

Melanie Serrano
(Lebrija, Sevilla, 1989).
517
partits
va jugar en el Barça. Encara avui és la jugadora amb més partits de la història del club, davant d’Alèxia i Torrejón.
18
temporades
va defensar la samarreta blaugrana (2004-2022).
7
partits
suma amb el Llevant les Planes en la temporada actual, després d’haver estat un any i mig retirada del futbol professional.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)