Barça

Aposta ferma de les penyes barcelonistes pel futbol inclusiu

Organitzen un torneig de futbol 7 a la PB Montgrí i Comarca i una sessió d’entrenament a la PB Vallirana

L’impuls del futbol inclusiu s’ha consolidat com una de les grans apostes del moviment de penyes barcelonistes, especialment en els darrers anys. Recentment, dues penyes ho han posat de manifest amb sengles iniciatives que han demostrat els valors de respecte, igualtat i no discriminació que defensen les entitats barcelonistes.

La primera és la Penya Barcelonista Montgrí i Comarca (Federació Empordà i Catalunya Nord), que en el marc del seu cinquantè aniversari va organitzar el seu I Torneig de Futbol 7 Inclusiu. La competició es va desenvolupar en tres categories diferents i hi van participar sis equips: FC Barcelona Genuine, Girona Genuine, Abadessenc Pro, CE Mont-Ras, Junts i Endavant de Banyoles, i Baix Empordà Specials. L’escenari va ser el Camp Municipal d’Esports de Torroella de Montgrí, on van ser presents l’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí; el regidor d’Esports, Genís Pigem; la regidora de Comerç, Turisme i Fires, Dúnia Oliveras, i representants de la Federació Catalana de Futbol, encapçalats pel delegat a Girona, Jordi Bonet.

L’altra entitat compromesa va ser la Penya Blaugrana de Vallirana (Federació Baix Llobregat), que va organitzar la seva 1a Jornada de Futbol Inclusiu al camp de futbol municipal de la seva localitat. En aquest cas, es va tractar d’una sessió d’entrenament amb nens i nenes, joves i adolescents de l’Associació Asdiva de Vallirana, que treballa per a persones amb diversitat funcional. En la jornada hi van participar entrenadors, monitors i voluntaris que van acompanyar els jugadors en tot moment. També van col·laborar en aquesta iniciativa el Club de Rugby Cervelló i l’Ajuntament de Vallirana, diversos regidors del qual van ser presents al camp. A més, es va fer un sorteig solidari que va recaptar prop de 300 euros per a l’associació Asdiva.

En els últims mesos, altres entitats com la PB Sant Cugat (Federació Vallès) o la PB Cervelló (Federació Baix Llobregat) també han organitzat la primera edició dels seus respectius tornejos de futbol inclusiu, amb un gran èxit de participació. Es reforça, doncs, l’aposta de les penyes per aquesta pràctica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)