Barça

El Barça i Flick, a punt

Presentació. L’alemany, presentat ahir com a nou tècnic de l’equip blaugrana, destaca la magnitud del club i la necessitat de crear “una atmosfera de treball” per aspirar a aixecar títols

Hansi Flick va ser presentat ahir a l’Auditori 1899 com a nou entrenador del Barça. Acompanyat del president Joan Laporta, va remarcar la magnitud de l’entitat i la confiança que ha sentit per part de la junta directiva des del primer dia, així com la necessitat de crear “una bona atmosfera de treball” per tornar al camí de l’èxit. “Des del principi, he sentit que el Barça és un club increïble i un dels més grans del món. El nostre objectiu és dur l’equip el més amunt possible. Tinc una estructura que m’agrada i un cos tècnic fantàstic. Volem guanyar títols, això és el que ens agrada”, va assegurar l’alemany, que el 29 de maig va signar un contracte fins al 30 de juny del 2026.

Tot i que va admetre que la lliga ha de ser la competició prioritària, Flick va deixar molt clar que l’exigència del dia a dia ha de ser la clau per tornar a competir amb els grans clubs en la Champions League. “Si els jugadors entrenen al màxim, milloraran amb nosaltres i tot anirà bé. Entrenant al 60%, no pots competir al 100% el dia de partit”, va raonar el tècnic de Heidelberg, acostumat a treballar en ambients en què les expectatives són màximes. “No sento la pressió, tot i que forma part de la meva feina. En tot cas, tinc el suport de la meva família. Els resultats són importants. Ara bé, per sobre de tot, vull veure l’equip jugar un molt bon futbol.”

A Flick, no li va tremolar gens el pols a l’hora de citar diversos referents de la història blaugrana. “La meva manera d’entendre el futbol no s’allunya gaire de la del Barça que ha tingut tant èxit amb Guardiola o Cruyff. Vull un equip actiu amb pilota i sense. El meu cos tècnic i jo som aquí per guanyar títols. Un club com aquest sempre ha d’estar lluitant per grans fites.”

Tot i que encara resten setmanes per tancar el mercat de fitxatges, Oriol Romeu és avui l’únic migcampista defensiu pur a disposició de l’exseleccionador d’Alemanya, gens preocupat per la manca d’efectius a la medul·lar. “Tenim diversos futbolistes que es poden adaptar per jugar de 6 i estic content amb el que he vist d’ells. Saben què els demanem per ocupar la posició de pivot.”

El nou entrenador blaugrana va expressar la seva satisfacció per comptar amb l’ajuda de Thiago Alcántara, que actuarà com l’enllaç entre l’staff tècnic i el vestidor. “El conec perquè el vaig dirigir en el Bayern de Múnic. S’acaba de retirar i no està passant per un moment fàcil. Li vaig dir que seria benvingut. Per sort, ja el tenim amb nosaltres en els entrenaments. És una gran persona i coneix el club.”

D’altra banda, Flick no va pronunciar-se sobre els rumors que vinculen l’extrem de l’Athletic Club, Nico Williams, amb el Barça: “És un futbolista d’un altre club i jo només estic enfocat en el meu equip.” En ser interrogat per la possible continuïtat de Sergi Roberto en l’entitat blaugrana, el capità fins al 30 de juny, la resposta, tan concisa i breu com contundent, no va deixar lloc per als dubtes: “Ara mateix, no és jugador del Barça.”

Per a qui sí que va tenir elogis va ser per a Lamine Yamal, que aquest estiu ha enlluernat amb la selecció espanyola: “Ha fet una Eurocopa increïble, però és molt jove. Ha de continuar creixent i tocant de peus a terra. Ens aportarà molt, però encara té marge de millora.”

LES PARAULES DE HANSI FLICK

El Barça és un dels clubs més grans del món i sempre ha d’aspirar a lluitar per aixecar títols. Això és el que ens agrada fer al cos tècnic i a mi
La meva manera d’entendre aquest esport no s’allunya gaire de la del Barça que ha tingut tant èxit amb Pep Guardiola o Cruyff
No sento pressió, tot i que forma part de la meva feina. Els resultats són importants, però jugar bé a futbol ho és encara més
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)