El Barça de Flick arrenca posant bona cara al mal temps

Victòria als penals dels blaugranes en l’estrena en la gira nord-americana després d’empatar davant tot un City amb gols de Pau Víctor i Pablo Torre i un onze ple de joves del planter

El Barça empata (2-2) davant el Manchester City en el primer compromís important de l’era Hansi Flick. Els gols de Pau Víctor i Pablo Torre han premiat les bones sensacions blaugranes en l’estrena en la gira pels Estats Units, que han acabat amb un triomf a la tanda de penals. Tot i trobar-se un City més rodat i superior en el global, la personalitat i protagonisme dels joves futbolistes del planter blaugrana ha sigut una magnífica notícia en el primer test d’alçada jugat a Florida.

El major rodatge del City en aquesta pretemporada s’ha notat en els primers minuts. Han sortit amb una marxa més els de Guardiola, molt superiors el quart d’hora inicial. Ha intentat ser un equip pressionant quan ha pogut el conjunt blaugrana, el que ha de ser un dels signes d’identitat de Flick, però el City ha sigut capaç de desfer-la i el Barça ha hagut de defensar en un bloc baix i estret. Ha arribat el City i ha fregat el gol. Primer Grealish i després Haaland en dues jugades. La segona ha acabat amb una aturada miraculosa sobre la línia d’Iñaki Peña, ajudat pel pal. De fet, fins i tot podria haver arribat a entrar la pilota, però l’àrbitre no ho ha considerat.

Ha aconseguit anar igualant el partit el combinat català, i no ha perdonat en la primera ocasió de gol que ha tingut. Als 25 minuts, una triangulació sensacional ha acabat en diana de Pau Víctor, que ha definit de meravella davant el porter per estrenar-se amb gol en el seu debut amb el primer equip i ser el primer que marca amb Flick a la banqueta. Vol quedar-se. L’origen de la jugada ha nascut en una gran passada interior de Sergi Domínguez i un toc de primeres brillant, d’esperó, de Marc Casadó per habilitar la carrera de l’atacant.

El protagonisme de jugadors del Barça Atlètic a l’onze ha permès observar una de les característiques que tenia adquirida l’equip de Rafa Márquez: resistència i competitivitat. Els blaugranes han resistit les constants escomeses citizens amb protagonisme de Bernal, Casadó o Gerard Martín, a més d’un enorme Peña sota pals. Però no han pogut evitar l’empat uns minuts abans del descans. Una brillant passada filtrada de Gvardiol l’ha transformat el jove O’Reilly.

Possiblement mereixia més l’equip anglès en els primers 45 minuts, però no ha pogut marxar ni amb l’empat. El Barça ha sigut el rei de l’efectivitat. Pablo Torre ha marcat el 2 a 1 just abans de passar per vestidors. Una bona centrada de Gerard Martín l’ha deixat passar Pau Víctor per assistir sense tocar-la. Magnífic ha sigut el gir i xut creuat del de Santander.

La pitjor notícia del primer temps ha sigut el nivell de Vitor Roque. L’acanat brasiler ha deixat un rendiment nefast. De fet, ha sigut un dels substituïts al descans. El guió no ha sigut gaire diferent, amb menor constància a les àrees. Sobre l’hora de joc, un Grealish incisiu ha marcat l’empat.

Els onzes han anat canviant radicalment per donar minuts a tothom en el darrer tram. Futbolistes com Balde o Lewandowski, que ha tingut el 3 a 2 en l’última jugada, han participat, però l’empat s’ha mantingut. Ha arribat la tanda de penals, i ha sigut una culminació immillorable per acabar amb victòria. Han marcat Lewandowski, Darvich, Balde i Toni Fernández, mentre que Astralaga ha aturat els dos primers.

Bones sensacions del Barça en el primer assaig important de l’era Flick, que va guanyar dijous passat a l’Olot en un duel d’entrenament. No tan sols no haver perdut, sinó l’actitud i personalitat d’un equip plagat de joves i menys habituals davant de tot un City. Al mal temps, que ha provocat un retard de més d’una hora de l’inici del partit, el nou Barça hi ha posat bona cara.