Barça

Una dècada després

Dani Olmo, format a la Masia, torna a ser jugador del Barça deu anys després d’haver marxat

Amb el seu fitxatge el Barça demostra capacitat econòmica en el mercat després de mesos de molts dubtes

Dani Olmo torna a ser jugador del Barça deu anys després. El 2014 va deixar el club per fitxar pel Dinamo de Zagreb i una dècada més tard compleix el desig de jugar a l’equip de la seva vida. “Estic molt feliç, és un somni fet realitat, molt content de tornar a casa”, aquestes van ser les primeres paraules del futbolista als mitjans del club després de signar el contracte al costat del president Joan Laporta. Es va veure un Olmo exultant, acompanyat per família i amics, que, molt emocionats, no van deixar de fer-se fotografies. Precisament aquestes imatges van permetre observar que el de Terrassa lluirà el dorsal 20, el que fins ara duia Sergi Roberto.

El cost del traspàs, en un context complex econòmicament, demostra que el Barça té en gran consideració el jugador. De fet, el mateix Olmo ho va destacar: “L’esforç que ha fet el Barça per fitxar-me s’ha de valorar.” Les xifres apunten als 55 milions fixos i 7 més en variables que el conjunt blaugrana haurà de pagar al Leipzig pel traspàs. Aquesta inversió en un futbolista fa que el club demostri que té capacitat econòmica per afrontar operacions amb garanties, després de mesos de dubtes.

I el contracte d’Olmo deixa clar que és una aposta important del club, de present i de futur. Signa per sis temporades, fins al 2030, amb una clàusula de 500 milions d’euros. Amb 26 anys, arriba en el moment ideal per fer el pas definitiu en la seva carrera i consolidar-se en l’elit ja en una etapa de maduresa.

Olmo té clar que ve al Barça a guanyar. “Estic preparat, amb moltes ganes d’aportar i de guanyar, anem a totes”, va dir. El terrassenc arriba molt motivat, coneix bona part de la plantilla, amb la qual ha compartit vestidor a la selecció espanyola, i té clar que hi encaixarà. L’ex del Leipzig és una peça de molt de valor per Flick. És un futbolista que pot partir des de la banda esquerra, jugar per dins i, fins i tot, actuar de fals 9. Olmo és atacant, no és migcampista, però té una lectura de joc privilegiada. Associació, verticalitat, talent, última passada i gol són atributs que el català posarà al servei del tècnic alemany.

La seva Eurocopa esvaeix qualsevol dubte sobre el seu nivell. És un jugador capaç de ser diferencial en un equip ben treballat. Va anotar tres gols, va ser màxim golejador de l’europeu, i va repartir dues assistències en tan sols cinc partits. Va ser fonamental per explicar el triomf espanyol. El seu rendiment a Alemanya els últims anys també ha estat molt alt. Tan sols s’ha vist frenat per algunes lesions. L’última campanya no va poder jugar més de 25 partits amb el Leipzig, però en aquests va ser important. Va fer 8 gols i 5 assistències, xifres similars a les de les campanyes anteriors.

Ara té al davant el repte més exigent de la seva trajectòria. El Barça és l’últim graó de l’escala i espera poder convertir-se en un jugador important els pròxims anys. Fer-ho a casa és un afegit, l’oportunitat de la seva vida. Olmo s’afegirà als entrenaments amb la resta del grup, que ja prepara el Gamper de dilluns. Serà precisament abans del partit contra el Mònaco quan es presentarà el de Terrassa a l’afició. El club vol que la presència del nou fitxatge sigui un al·licient més per omplir el Lluís Companys.

EL PREU

El Barça pagarà al Leipzig uns 55 milions d’euros fixos i 7 més en variables

LES REACCIONS

Estic preparat, amb moltes ganes d’aportar i de guanyar, anem a totes
Dani Olmo
jugador del Barça

PRESENT I FUTUR

Estic molt feliç, és un somni fet realitat. Molt content de tornar a casa i amb ganes de començar
El contracte és de sis temporades, fins al 2030, amb una clàusula de 500 milions

Nico, fora de la llista de Valverde

Nico Williams no ha estat convocat per al partit amistós que juga avui l’Athletic contra l’Stuttgart a Alemanya. És l’últim test de pretemporada dels de Bilbao abans que arrenqui la temporada de lliga i el futbolista no ha viatjat amb la resta de l’equip. No és, però, cap gran sorpresa. Nico es va reincorporar als entrenaments fa tan sols quatre dies i ahir va fer la segona sessió amb tot l’equip. Per tant, la decisió d’Ernesto Valverde és comprensible. Algunes informacions han apuntat en els últims dies que l’opció que Nico fitxi pel Barça és encara una possibilitat real. Tot i això, de moment el jugador continua el seu dia a dia amb normalitat al club basc.

El fitxatge de Todibo pel West Ham deixarà 8 milions d’euros al Barça

Jean-Clair Todibo deixarà el Niça per fitxar pel West Ham a canvi de 40 milions d’euros. La fórmula és una cessió aquesta temporada amb opció de compra obligatòria la vinent per aquesta quantitat. El futbolista va viatjar ahir cap a Londres i tot apunta que l’anunci és imminent si res es torça. Aquest moviment deixaria un important benefici al Barça. Els francesos van pagar 8,5 milions als blaugrana el 2021 per aconseguir el jugador, però el Barça es va guardar el 20% d’una futura venda. Sembla que aquesta venda arribarà i, per tant, dels 40 milions, 8 serien per a l’equip català. Un ingrés extra i inesperat que arribaria l’estiu vinent i sumaria en el complicat context econòmic del Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)