Barça

Flick ja té lateral esquerre

Barça. Balde està definitivament recuperat després de mig any lesionat i treu un maldecap al tècnic cobrint una posició que ha tingut moltes mancances durant els darrers mesos

Sis mesos després, el Barça ja torna a comptar amb el seu lateral esquerre. Alejandro Balde és l’aposta de present i futur en aquesta posició, ha quedat clar en els últims mesos. La seva lesió va deixar l’equip sense cap garantia, havent de canviar de banda Cancelo, utilitzant el jove Héctor Fort també a cama canviada i sense minuts per a un Marcos Alonso defenestrat. Balde té l’alta mèdica des de fa unes setmanes i el seu retorn ha de ser clau per estabilitzar la banda esquerra.

Balde ha estat 183 dies lesionat. El 24 de gener va haver de ser substituït als vint minuts de joc en el duel de quarts de final de copa del Rei a San Mamés contra l’Athletic, en el qual el Barça va acabar caient eliminat. Les posteriors proves mèdiques van detectar que el barceloní patia una desinserció en el tendó del bíceps femoral de la cama dreta que el va obligar a ser intervingut. Va ser operat a Finlàndia amb una previsió de, com a mínim, quatre mesos de baixa. Es va perdre el que quedava de temporada i qualsevol opció d’anar a l’Eurocopa que va acabar guanyant la selecció espanyola a Alemanya.

Balde és un dels diversos futbolistes joves del Barça amb una enorme projecció. És cert que la seva temporada fins a lesionar-se no estava sent del nivell de l’anterior. Tot i això, era indiscutible en els esquemes de Xavi. Va disputar 28 partits en mig any entre Lliga, Champions, copa i supercopa, 22 dels quals sortint de titular. Va fer un gol i va donar una assistència. El rendiment mostrat en la 2022/2023 i la falta d’alternatives sòlides van convertir Balde en una peça clau al perfil esquerre de la defensa, i tot fa pensar que tornarà a ser-ho aquesta campanya.

Flick el va posar com a titular en el primer partit de pretemporada a la ciutat esportiva contra l’Olot. A la gira va ser titular en el clàssic davant el Madrid i va tenir minuts contra el City. No ho va fer contra el Milan. Però després d’una lesió molt llarga la progressió és positiva i acurada, sense cap risc. El tècnic tan sols té Balde com a lateral esquerre confirmat a la plantilla per a la pròxima temporada. Les baixes de Marcos Alonso i Cancelo han buidat la demarcació.

Les noves alternatives

Apareix, però, nova competència per a Balde. No està encara gens clar qui serà l’escollit per convertir-se en el pla B. Àlex Valle està fent la pretemporada per intentar guanyar-se el dret a quedar-se. El jugador del planter va jugar la passada campanya al Llevant, cedit. Va demostrar el seu potencial en un any molt regular del badaloní i ha deixat molt bones actuacions durant la gira. Ara bé, la realitat és que ho ha fet com a lateral dret, a cama canviada A l’esquerra Flick ha preferit una altra opció, la de Gerard Martín. L’ex del Cornellà va fer un gran any al filial i ha tingut molt bons minuts els primers amistosos, més sòlid defensivament que Valle. Tot indica que un dels dos serà l’alternativa.

Sembla que Balde partirà amb molt avantatge, és un futbolista que encaixa a la perfecció en l’estil de joc i gust de Flick. A la seva comprensió futbolística forjada a la Masia hi suma un físic prodigiós. La seva punta velocitat ha de ser clau en el sector esquerre del Barça, tant per arribar i sorprendre quan l’equip ataqui, com per corregir en les constants situacions que viurà el Barça amb molts metres a l’esquena. Les possibilitats que ofereix un Balde en forma han de permetre que no hi hagi debat al lateral esquerre els pròxims anys. Flick té la missió de trobar el rendiment de l’Alejandro Balde de fa dos anys i fer-lo créixer, conscient que té un marge de millora enorme.

LES XIFRES

79
Peça clau.
Des del seu debut, Balde ha jugat 79 partits amb el Barça, 60 com a titular

183 DIES LESIONAT

Balde torna després de sis mesos KO per una lesió al bíceps femoral

PRETEMPORADA

Va ser titular en els partits contra l’Olot i el Madrid i va tenir minuts contra el City
9
Projecció ofensiva.
Balde ha generat, marcant o assistint, 9 gols amb el Barça des del lateral
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)