Barça

Això comença a rodar

El Mònaco disputarà per primer cop el tradicional torneig estival en la 59a edició (20 h, TV3)

La presentació d’Olmo serà el principal al·licient d’una jornada festiva en la posada en escena del Barça de Flick

El Barça rep avui (20 h, TV3) a l’Estadi Olímpic Lluís Companys el Mònaco en la 59a edició del trofeu Joan Gamper, una jornada festiva que serà l’últim assaig abans de l’estrena de lliga a Mestalla de dissabte, 17 d’agost (21.30 h), i també la posada en escena del conjunt dirigit per Hansi Flick davant l’afició, que espera que l’arribada de l’alemany a la banqueta serveixi perquè l’equip pugui tornar a competir amb garanties en la Champions League, a més d’oposar més resistència al Madrid en la lluita pel títol de lliga.

Com ja és tradició en la prèvia del partit de presentació de cada temporada, el tècnic, juntament amb el capità Marc-André ter Stegen i la resta de capitans i de jugadors de la primera plantilla, faran uns parlaments davant els aficionats que estan programats per a les 19 h, una hora abans de l’inici de l’enfrontament. A més, els futbolistes del Barça lluiran un logotip commemoratiu del 125è aniversari de l’entitat a la màniga dreta de la samarreta de joc. El conjunt culer, que no perd des del 2012 contra el Sampdoria (0-1), voldrà guanyar el torneig per dotzena vegada consecutiva i sumar el 47è Gamper del seu palmarès. Després de l’edició de l’any passat, aquesta serà la quarta vegada que el trofeu es jugarà a Montjuïc. Les altres dues ocasions van ser el 1990 i el 1996.

Sense cap mena de dubte, el gran al·licient serà la presentació de Dani Olmo. El terrassenc, per qui el Barça ha fet una aposta important després de pagar 55 milions d’euros fixos més set més en concepte de variables al Red Bull Leipzig, és l’única cara nova de la primera plantilla juntament amb Pau Víctor, que està sent una de les grans sensacions de l’estiu. El davanter va arribar procedent del Girona a canvi de menys de 3 milions d’euros, tot i que ja va formar part del club com a cedit el curs passat, en què va ser el màxim golejador de la 1a divisió FEF amb el filial que va entrenar Rafa Márquez, que es va quedar a les portes de l’ascens a segona divisió.

Després d’un primer amistós disputat contra l’Olot a la ciutat esportiva que es va superar amb una victòria per la mínima (1-0) i un cop tancada la gira per terres nord-americanes amb un balanç d’un triomf contra el Madrid (1-2) i dos empats contra el Manchester City (2-2) i el Milan (2-2), els blaugrana reben el Mònaco, que disputarà per primera vegada el trofeu Joan Gamper. Els únics dos precedents davant el conjunt francès, que és el vigent subcampió de la Ligue 1, són del curs 1993/94, quan tots dos equips es van enfrontar en la fase de grups de la màxima competició continental. L’equip, aleshores entrenat per Johan Cruyff, es va imposar en tots dos duels (2-0 al Camp Nou i 0-1 a França). L’últim precedent al Gamper contra un conjunt occità és del 1991, quan el Barça va derrotar l’Olympique de Marsella (3-0).

A més de la falta d’arribades i de cares noves, la direcció esportiva també té feina en l’apartat de les sortides, i és que hi ha diversos futbolistes que tenen pendent resoldre el seu futur. Un d’ells és Julián Araujo, que està a punt de fitxar pel Bournemouth per 10 milions d’euros, però Clément Lenglet, Pablo Torre i Vitor Roque són altres jugadors que podrien participar avui, encara que sigui de manera testimonial, tot i la poca claredat que envolta la seva situació. D’altra banda, es preveu que Pau Cubarsí i Eric Garcia, que acaben de guanyar l’or olímpic a París amb la selecció estatal, dirigida per Santi Denia, després d’imposar-se a França en una final esbojarrada que va requerir la pròrroga (3-5), tinguin aquesta tarda els seus primers minuts de la pretemporada.

Els joves, ben presents

Les escasses arribades i els compromisos internacionals de molts jugadors (Eurocopa, copa Amèrica i Jocs Olímpics) han suposat un maldecap per a Hansi Flick, que es va haver d’endur als Estats Units un bon grapat de joves del filial que han tingut un pes considerable i un paper important durant el període de preparació estival, no només amb minuts, sinó també amb actuacions destacades i un rendiment notable en alguns casos, com el de Marc Casadó, Gerard Martín, Álex Valle, Marc Bernal, Toni Fernández, Sergi Domínguez o Héctor Fort, entre d’altres. És per això que tampoc es descarta que aquests futbolistes esmentats puguin tenir més minuts en el Gamper i, fins i tot, més endavant, al llarg del curs, puguin continuar tenint oportunitats amb l’alemany.

Olmo, presentat abans

El Trofeu Joan Gamper serà un dia de presentacions. Més enllà de la posada en escena de l’equip de Flick, un cop s’acabin els tradicionals parlaments del tècnic i del capità Marc-André ter Stegen a peu de gespa, que es duran a terme aproximadament a les 19 h, el Barça aprofitarà l’ocasió per presentar oficialment Dani Olmo davant l’afició. L’objectiu del club és que la presència de l’atacant terrassenc, format a la Masia, sigui un motiu de pes per anar a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. D’aquesta manera, el màxim golejador de l’última Eurocopa es vestirà de curt per primera vegada com a futbolista del primer equip blaugrana, i també es preveu que pugui disputar els seus primers minuts.

INÈDIT

El Mònaco ha estat convidat per primera vegada per disputar el Gamper

INVICTES

Amb dos triomfs i dos empats, el Barça no ha perdut cap partit de pretemporada

AMB COMPTAGOTES

Fins ara, el club blaugrana només ha fet oficials les arribades de Dani Olmo i Pau Víctor

OLÍMPICS

Pau Cubarsí i Eric Garcia podrien tenir minuts després de guanyar l’or
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)