Barça

Els Marcs, al timó

Flick va apostar per Casadó i Bernal al centre del camp a València

Amb 20 i 17 anys, ambdós van mostrar un gran nivell, sense dubtar

Marc Casadó i Marc Bernal van ser els líders de la sala de màquines del Barça a Mestalla. Amb 20 i 17 anys, ambdós futbolistes van ser l’aposta de Flick per comandar l’equip en el debut en lliga del tècnic alemany. No li va tremolar el pols a l’ex del Bayern a l’hora de prendre la decisió. La confiança en els joves és absoluta, s’ho havien guanyat durant la pretemporada i van tornar a respondre en el primer test de veritat. Tots dos van oferir un rendiment molt alt en un examen exigent, pel context, el rival i l’escenari.

Les mateixes baixes que els van facilitar l’oportunitat van acabar fent que es quedessin sols. Flick va sortir a Mestalla amb els dos jugadors de La Masia com a únics migcampistes. Al davant, Raphinha. Amb pilota, el mateix Raphinha i Ferran van ser els encarregats d’intentar oferir joc interior, amb Bernal i Casadó en la base. Bernal va ser el més posicional, més fix, ubicant-se entre centrals en la sortida quan l’equip la iniciava. Casadó va tenir més llibertat, guanyant alçada i podent despenjar-se per arribar a l’àrea contrària.

Són futbolistes diferents que juguen en posicions similars i, a la vegada, absolutament compatibles. De fet, es complementen de meravella. Ho van demostrar al llarg de la temporada passada al filial amb Rafa Márquez i va tornar a quedar clar a València.

Bernal és un jugador amb un futur brillant. Oposita a convertir-se en el pivot del Barça en els pròxims anys, amb arguments. És fiable, tan sols va perdre cinc pilotes en 61 accions. És poderós físicament i en els duels en va guanyar 6 dels 9 que va tenir a Mestalla, a més de recuperar tres pilotes. I tan sols va ser superat una vegada. Gens malament en un debut a l’elit.

Casadó és sovint més imprecís i esbojarrat, però molt més complet. Ho té tot: lluita, pressiona, roba, replega, condueix, combina, arriba... I té una gana insaciable. És un futbolista ideal i molt útil per a Flick, que li va demostrar de nou la confiança donant-li el partit complet. Vuitanta accions, tres recuperacions, sis duels guanyats, dues ocasions, tres rematades... Un ampli ventall al servei de l’equip. Per polir les 13 pèrdues de pilota, el segon futbolista que més.

No tan sols van complir a Mestalla: van respondre amb escreix a l’oportunitat que els va brindar l’entrenador. Té moltes baixes, però podria haver optat per Christensen al mig del camp o, fins i tot, per Eric García, que hi va jugar els darrers minuts. No ho va fer, la decisió va ser Bernal i els 90 minuts per a Casadó. Torna Pedri i, en principi, ho faran les pròximes setmanes Gündogan, Fermín i De Jong. S’hi sumarà Olmo, que pot jugar a la mitja punta. Tot indica que cap dels dos joves haurien de ser de la partida si Flick disposa de tot l’arsenal. Ara bé, el tècnic ja va deixar clar que “seran importants en aquest inici”. Tenen el seu moment al davant i sembla que volen aprofitar-lo.

“Treballarem al 100% per tenir les màximes oportunitats”, va deixar clar Casadó després del joc a Mestalla. L’excapità del filial va remarcar que el tècnic dona confiança i calma als joves. Bernal va parlar de “somni fet realitat”.

La parella de Marcs van fer mèrits per poder repetir a l’onze contra l’Athletic, i Flick ja ha demostrat que no té cap mena de por a apostar pels jugadors sense mirar el DNI.

LES REACCIONS

Flick ens dona confiança i els joves treballarem al 100% per tenir les màximes oportunitats
Marc Casadó
jugador del barça
Després d’11 anys al club de la meva vida, debutar al primer equip és un somni fet realitat
Marc Bernal
jugador del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)