Barça

Julio Tous: “Estic convençut que funcionarà, el grau de compromís és increïble”

El cap de la preparació física del Barça es mostra satisfeta amb les primeres setmanes de feina, explica que la relació amb Flick és molt estreta i valora les capacitats dels jugadors del planter

Julio Tous ha sigut l’aposta del Barça i de Flick per encapçalar la preparació física de l’equip aquesta temporada. Sembla que l’aspecte físic s’està destacant més que mai des de l’arribada de l’alemany, i el club ha publicat aquest migdia unes declaracions de Tous en una entrevista a Barça One. Tous ha tornat al club després de dues dècades i de passar per clubs del prestigi de la Juventus o el Chelsea.

Tot i ser-ne el màxim responsable, Tous no està sol en aquesta tasca. Té l’ajuda de Pepe Conde i Rafa Maldonado, que s’encarreguen de les feines de camp; i de Germán Fernández, que està més enfocat en l’entrenament neuromuscular i de força, i d’ajudar els readaptadors.

Tous ha parlat de la relació amb Hansi Flick, assegurant que “és un gust treballar-hi, perquè no ens ha canviat gens el mètode de treball”. “Tenint en compte les experiències que he tingut, és molt difícil trobar un entrenador amb el qual tinguis una sintonia tan gran i puguis influir pràcticament en tot”, ha afegit el preparador físic. Ha explicat que la relació amb el tècnic “és molt estreta i no només creu molt en la part física, sinó també en la repercussió que pot tenir sobre el jugador i el seu rendiment”, ha explicat als mitjans del club.

Per Tous aquesta oportunitat al Barça “és un repte i un desafiament enorme, però també és un somni”. Ha valorat molt positivament la feina d’aquestes setmanes i s’ha mostrat optimista amb la temporada: “totalment convençut que funcionarà, perquè tenim un equip, a tots els nivells, amb un grau de compromís increïble”. Tous ha reivindicat l’increment de la importància del treball físic en el futbol d’elit al llarg dels darrers anys: “El jugador cada cop està més entrenat i en cinc anys el canvi ha estat radical. Això repercuteix també en les lesions, perquè l’esforç és molt alt, i l’única solució és el treball sistemàtic. I, sobretot, en insistir molt als futbolistes que cada dia han de fer alguna cosa relacionada amb la prevenció de les lesions”.

El nou preparador físic blaugrana ha volgut destacar les condicions amb les quals arriben els futbolistes del planter i, per tant, la feina que es fa a La Masia. Assegura que “l’escola Barça té unes capacitats coordinatives i cognitives fora del normal”. “Són capaços de fer bé qualsevol cosa que els proposes. Quan estava a altres equips i treballava amb futbolistes sortits de la Masia ho notava i era increïble”, ha destacat un Tous satisfet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)