Barça

Hi ha carpetes per tancar

Mercat. Resolta la inscripció de Dani Olmo, el club culer té diversos fronts oberts per solucionar abans que es tanqui la finestra de fitxatges (divendres a les 23.59.59 h). Vitor Roque i Lenglet, fets

El temps apressa en els despatxos del Barça. El tancament de mercat s’acosta (divendres a les 23.59.59 h) i hi ha molta feina per fer. Quatre dies, doncs, té el club blaugrana per resoldre els fronts oberts que li queden. El principal, que ho facilitaria tot, és el de generar fair play per poder maniobrar en el mercat sense limitacions. Els plans de l’entitat al principi de l’estiu eren poder treballar en aquesta finestra de fitxatges amb la norma 1:1, però això no ha estat possible, cosa que, irremeiablement, ha llastrat la direcció esportiva que encapçala Deco. Entre altres coses, no va poder collar prou per Nico Williams i també va propiciar obrir les portes a Ilkay Gündogan.

L’acord de renovació amb Nike, que s’està dilatant, és bona part de la causa de tot plegat. Al principi de juny semblava fet: “Estem negociant un contracte que serà el millor del mercat en roba esportiva”, va assegurar Joan Laporta. De moment, el club i la multinacional nord-americana no han segellat l’ampliació. Ara mateix, l’oficialitat de l’acord, que hauria de ser imminent, s’entreveu com la solució.

I és que sense que l’acord amb Aramark hagi estat suficient per resoldre el problema, a la direcció esportiva li ha tocat un altre mercat treballar lligats de peus i mans i despendre’s de jugadors per alleugerir massa salarial. N’han marxat uns quants ja; els últims, Vitor Roque (Betis) i Clément Lenglet (Atlético), però encara en podria marxar algun altre. Deco, doncs, va tancant carpetes, però també en té d’obertes. A més, dels possibles adeus, també treballa per incorporar algú: les prioritats són un extrem esquerre i un lateral dret. Tot, però, depèn de tenir fair play.

ENCALLAT

L’oficialitat de l’acord amb Nike s’entreveu com la solució als problemes de ‘fair play’

Entrades: un extrem esquerre

La direcció esportiva planeja incorporar un extrem esquerre i, si pot, un lateral dret. Per fer-ho, però, necessita tenir ‘fair play’, cosa que, ara mateix, no té. Per a l’atac, té a sobre de la taula Federico Chiesa (Juventus), Rafael Leão (Milan) i Kingsley Coman (Bayern). Leão i Coman s’entreveuen molt difícils –el lusità requeriria una gran inversió i el francès té un salari molt alt–, mentre que Chiesa, que no compta a la Juve, és més assumible.

Lenglet, presentat a l’Atlético

Lenglet ja està integrat a la disciplina de l’Atlético. El central de 29 anys, amb contracte amb el Barça fins al 2026 i un sou elevat, representa un alleujament en termes de massa salarial. Jugarà cedit aquesta temporada al club ‘colchonero’ –les dues anteriors va jugar al Tottenham i a l’Aston Villa– sense opció de compra. “Soc aquí amb moltes ganes d’ajudar”, va dir ahir el francès, que es va entrenar a les ordres de Simeone i va ser presentat.

Vitor Roque ja és del Betis

Vitor Roque jugarà aquesta temporada al Betis. L’operació ja és un fet i el davanter brasiler ja es va entrenar ahir amb els seus nous companys i podria debutar dijous al Benito Villamarín contra el Kryvbas en la tornada del ‘play-off’ de la Conference League (en l’anada els verd-i-blancs van guanyar 0-2). L’acord és per a la cessió del punta de 19 anys per a aquest curs, amb opció a un altre, i el Betis es reserva una opció de compra.

Sortides: noms a la rampa

Hi haurà sortides abans que acabi el mercat divendres i són diversos els noms susceptibles de marxar. Un d’ells és Eric García. Amb sobrereserva de centrals –amb ell ara mateix n’hi ha cinc, encara que dos (Araujo i Christensen) estan lesionats– s’entreveu que un acabi dient adeu i ell, vistes les dues primeres jornades, és qui va darrere. El Girona l’espera. Altres jugadors amb probabilitats de marxar són Ansu Fati, Pablo Torre i Álex Valle.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)