Reaccionen a temps

Lliga F. El Barça inicia l’etapa de Pere Romeu a la banqueta amb un triomf a Riazor gràcies al doblet d’Ewa Pajor i un gol de Brugts a la segona part

Deportivo 0 Barça 3

DEPORTIVO:Pereira, S. Ortiz (Cris, 84’), Raquel García (Carballada, 91’), Vera Martínez, Elena Vázquez, Lara, Paula Gutiérrez, Eva Dios, Hmírová, Bárbara (Carlota, 64’), Cabral (Altuve, 84’).BARÇA:Font, Jana (Batlle, 70’), Engen, Mapi, Brugts, Walsh (Guijarro, 70’), Caño (Aitana, 46’), Nazareth (Putellas, 46’), Graham, Rolfö (Torrejón, 81’), Pajor.GOLS:0-1 (58’) Pajor. 0-2 (71’) Brugts. 0-3 (88’) Pajor.ÀRBITRE:Elia Martínez.TG.:A la local Pereira i a les visitants Caño, Brugts, Pajor i Guijarro.PÚBLIC:7.364 espectadors a Riazor.

El Barça va reaccionar a temps i va iniciar l’etapa de Pere Romeu a la banqueta amb un triomf treballat a Riazor contra el Deportivo (0-3), acabat d’ascendir a la màxima categoria, en la seva estrena a la Lliga F del curs 2024/25. Després d’uns primers 45 minuts sense gols, la superioritat qualitativa de les blaugrana va acabar aflorant, i un gol de la debutant Ewa Pajor abans de l’hora de joc va obrir el camí abans que Brugts deixés el duel pràcticament sentenciat cap a l’equador de la segona meitat i l’atacant polonesa, amb el seu doblet, assegurés els tres punts a les acaballes.

La primera part va tenir poques ocasions, i la més clara va ser de Mapi León, que va estar a punt de convertir un gol olímpic (15’). Romeu no volia sorpreses i, al descans, el tècnic va fer entrar des de la banqueta Aitana Bonmatí i Alèxia Putellas, les dues darreres guanyadores de la Pilota d’Or, un luxe que no es pot permetre cap altre equip del món. A partir d’aquí, el conjunt barceloní va començar a carburar i va necessitar poc més de deu minuts per obrir la llauna després de trams d’insistent domini territorial. Mapi León va provar una centrada que Graham va rematar al segon pal i, tot i que Pereira va aturar el xut en primera instància, Pajor, en una demostració d’instint golejador, estava ben col·locada per aprofitar el refús que la portera local havia deixat dins l’àrea (0-1, 58’). D’aquesta manera, la futbolista polonesa, fitxada aquest estiu del Wolfsburg, va veure porteria el dia del seu debut.

Les catalanes van encarrilar la victòria poc després gràcies a una passada magistral d’Alèxia Putellas a l’esquena de la defensa que va deixar el gol en safata per a Brugts, que va definir de volea (0-2, 71’). Ja en el tram final, les visitants van sentenciar el partit amb el doblet de Pajor, assistida per Graham (0-3), que va culminar la seva convincent actuació per començar d’allò més bé la seva trajectòria com a davantera blaugrana.