Barça

Maneta a Vila-real per esvair dubtes (1-5)

El Barça goleja al conjunt groguet a domicili amb Flick fent rotacions, jugadors tornant a brillar i una lesió de Ter Stegen al genoll que apunta a molt greu

El Barça goleja al Vila-real a la Ceràmica (1-5) i deixa enrer qualsevol dubte que pugués generar la derrota en l’estrena en Champions a Mònaco fa pocs dies. Amb un onze plagat de baixes, els doblets de Lewandowski, Raphinha i una diana de Pablo Torre permeten als blaugrana sumar un nou triomf, continuar líder amb tots els punts sumats.

Ha decidit fer canvis Flick. L’esforç a Mònaco va ser gran i el calendari no dona treva. Descans per Cubarsí, Balde i Casadó, l’oportunitat per Sergi Domínguez, Gerard Martín i Pablo Torre. Torre i Domínguez han debutat en un onze inicial.

Han sigut els locals els primers a generar perill. Una rematada de cap de Pepé i un gol anul·lat per fora de joc a Yéremi Pino han estat les primeres aproximacions. No s’ha sentit gens còmode el Barça en els primers compassos. Superat pel Vila-real en les disputes, poc precís amb pilota i poc compacte sense ella. Ha tret una bona mà Ter Stegen en el primer xut a porteria que ha intentat Pepé, intentant redimir-se del mal partit a Mònaco l’alemany.

Ha intentat estabilitzar-se el Barça a partir d’una possessió llarga, acumulant passades i trobant constantment a Pedri i a Lamine. Precisament l’extrem ha tret la vareta màgica per gairebé inventar-se un golàs, un més. Ha estavellat la pilota al pal amb una meravellosa rosca des del pic dreta de l’àrea. En el rebuig, un defensa ha tret sota pals el gol de Raphinha. Pedri s’ha quedat molt a prop en el córner posterior.

Ha avisat el Barça, i no ha perdonat més. Pedri ha trobat a Pablo Torre a la frontal, a la zona on el càntabre és absolutament diferencial. S’ha inventat una assistència sublim per sota les cames del defensa permetent que Lewandowski definís amb suficiència de primeres. Nova diana del polonès després de dos partits sense marcar, és la seva cinquena en lliga.

Ha perdonat el segon el davanter, que ha vist com Conde li treia en el darrer instant una rematada fallida. No ha deixat tampoc d’aproximar-se el Vila-real, sovint enganxat en fora de joc en situacions de potencial perill. Però ha tornat a trobar el gol el Barça. Una brillant centrada de Lamine Yamal al segon pal l’ha rematat Eric Garcia, ha aturat Conde i Lewandowski l’ha enviat al fons de la xarxa amb una xilena poc orgànica, però efectiva.

Res ha canviat en el partit, ha continuat sent una oda al futbol d’atac, també per part dels locals. Ha pogut controlar i pensar Baena, amb la defensa del Barça molt avançada, i ha filtrat una pilota fantàstica per Pepé, aquesta vegada habilitat. El francès li ha regalat el gol a Ayoze per retallar diferències. Ha patit tota la priimera meitat el Barça per contenir els groguets, tant els dos centrals com Eric Garcia.

Ha tingut l’empat Pepé just abans del descans després d’una pèrdua al centre del camp. S’ha plantat en l’u contra u davant Ter Stegen i l’alemany ha fet una parada escandalosa. Volia començar a redimir-se del mal partit a Mònaco, però en l’acció posterior ha arribat la pitjor notícia del partit. En un salt i una mala caiguda, el genoll dret del porter alemany ha dit adeu. Ha hagut de ser retirat en llitera el capità blaugrana, ovacionat per la Ceràmica, però amb unes sensacions realment dolentes. Torn per Iñaki Peña.

Encara abans de l’entretemps, Logan Costa i, sobretot, Ayoze, han tingut opcions molt clares per establir l’empat a dos. Han perdonat i el Barça ha arribat amb avantatge al descans. Però no ha començat millor la represa. Nou gol anul·lat al Vila-real per un ajustat fora de joc, gran aturada d’Iñaki Peña per evitar l’empat i remat al travesser de Pino. Afortunat l’equip de Flick per mantenir l’avantatge i també per ampliar-lo. Pablo Torre ha rebut a la frontal, ha carregat la cama i el seu xut ha tocat en Logan Costa per enganyar al porter local i convertir-se en l’1 a 3. Gol i assistència pel càntabre en el seu debut a l’onze.

Bailly li ha fet un penal clar a Lamine que l’àrbitre ha xiulat després de passar pel VAR. L’ha llençat Lewandowski, però el pal li ha negat el seu hat-trick. En l’acció posterior, Raphinha ha perdonat també la sentència. Ha marcat Barry per posar el 2 a 3, però ho ha fet en fora de joc. El tercer anul·lat als locals. I Raphinha ha acabat trobant la sentència amb un xut potent que ha desviat un central per acabar al fons de la xarxa.

I no n’ha tingut prou, tampoc Lamine Yamal. S’ha inventat una passada llarga en profunditat amb l’exterior del peu absolutament escandalosa. Una nova assistència, perquè Raphinha l’ha transformat de meravella amb una gran voleia.

El Barça ha jugat un partit molt millorable a La Cerámica, amb moltes coses a polir, sobretot sense pilota, però ha marcat cinc gols al Vila-real, i podrien haver sigut més. Amb un equip ple de joves, de futbolistes del planter, plagat de baixes. Els de Flick tenen gana. L’ambició i la determinació són signes d’identitat del projecte, i no sembla que es puguin negociar. Victòria de mèrit i prestigi del líder de la lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)