Barça

Camí amable

Women’s Champions League. El Barça s’enfrontarà en la fase de grups al Manchester City, el St. Pölten i el Hammarby. Les blaugrana eviten els rivals més forts com ara el Wolfsburg o el Juventus

Compte enrere perquè arrenqui una nova edició de la Champions femenina. Queden tan sols deu dies perquè soni l’himne de la màxima competició continental i el Barça ja coneix el camí que haurà de recórrer per poder arribar a les eliminatòries que acabaran amb la final a Lisboa. Les de Pere Romeu volen aconseguir la tercera Champions consecutiva, la quarta en cinc anys. El primer pas serà la fase de grups i les blaugrana ja saben a qui s’hauran d’enfrontar. Ahir es va celebrar el sorteig a Nyon, amb un resultat força benèvol per a les culers. Es veuran les cares amb el Manchester City, el Sankt Pölten austríac i el Hammarby suec.

El City és, clarament, el rival de més qualitat. Les angleses van quedar segones en la passada lliga, igualades amb el Chelsea. Tot i això, es trobaven en el bombo dos, en el qual hi havia dues opcions més de molt nivell: el Wolfsburg alemany i l’Arsenal de l’exblaugrana Mariona Caldentey.

El rival del tercer bombo va ser el Sankt Pölten, possiblement el més accessible, a priori. Les austríaques no van ser capaces de guanyar cap partit en la fase de grups de la passada edició de la Champions. Finalment, el quart bombo va emparellar el Hammarby al grup D, al del Barça. Les sueques van eliminar al Benfica en la fase prèvia després de guanyar la seva lliga. Tot apunta que les primeres dues places, que donen accés a l’eliminatòria següent, haurien de ser per a catalanes i angleses, però St. Polten i Hammarby competiran amb tota la il·lusió del món per complicar-los la vida. El tècnic del Barça, Pere Romeu, té clar que la Champions sempre és molt exigent, juguis contra qui juguis: “Ens ha tocat el City, que serà molt dur i ens posarà les coses molt difícils. Hammarby i St. Pölten han guanyat les seves lligues. Serà un grup exigent, com sempre en Champions.”

No és precisament el del Barça el que apunta a ser el més igualat. El C sembla ser el grup de la mort. Hi han quedat emparellats el Bayern de Munic, l’Arsenal i el Juventus, tres equips que es poden considerar candidats al títol. Les italianes van eliminar, sorprenentment, el PSG en l’eliminatòria prèvia i es volen convertir en la revelació del torneig. No ho tindran gens fàcil contra les alemanyes i les angleses, però un dels tres caurà abans d’arribar als vuitens de final. Tanca el grup el noruec Valerenga, que ho tindrà molt complicat per poder sumar.

En canvi, els grups A i B són més similars als del Barça. El Madrid repetirà, un any més, contra el Chelsea. Un enfrontament d’altura però que, a priori, queda força lluny del nivell dels altres dos equips amb els quals jugaran: el Twente neerlandès i el Celtic escocès. En l’altre grup, en l’A, també hi haurà un duel entre clars candidats a poder aixecar el títol: l’Olympique de Lió i el Wolfsburg. De fet, són els dos equips contra els quals el Barça ha guanyat les dues últimes finals de Champions. Si no hi ha sorpreses, seran els dos equips que s’acabaran classificant. Però han quedat emparellats al seu grup un Roma competitiu i el Galatasaray turc.

La competició europea arrencarà el 8 i el 9 d’octubre amb la primera jornada. La fase de grups es tancarà el 17 i el 18 de desembre amb la sisena i última jornada. Les eliminatòries de quarts de final es jugaran al mes de març; les semifinals, a l’abril i la final serà a finals de maig a l’estadi José Alvalade de Lisboa.

DUELS D’ALÇADA

Lió-Wolfsburg i Madrid-Chelsea, un any més, són partits entre candidats a aixecar el trofeu

DE LA MORT

El grup C apunta a ser el més dur, amb Bayern, Arsenal i Juve buscant les dues places de vuitens

LES REACCIONS

El City serà molt dur, ens posarà les coses difícils. És un grup exigent, com sempre a Europa
Pere Romeu
ENTRENADOR DEL BARÇA

En lliga, el Granada visita avui el Johan

Mentre arriba la Champions, el Barça se centra en els compromisos de la competició estatal. Les de Pere Romeu reben el Granada aquesta tarda a l’estadi Johan Cruyff (18.30 h) amb l’objectiu de sumar la quarta victòria en lliga i mantenir-se al capdavant de la taula amb un ple de punts. Tot i vèncer, les sensacions en aquest inici no estan sent les millors i l’equip vol començar a trobar la seva millor versió.

D’altra banda, també juga aquesta tarda l’Espanyol, que visita el Betis (16.30 h). Les de Sara Monforte van sumar el primer punt l’última setmana contra el Tenerife i volen mantenir la dinàmica a Sevilla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)