Barça

Elena Fort: “Volem tornar al Camp Nou abans d’acabar el 2024”

“L’objectiu prioritari és tornar a casa, i quan estiguem preparats, ho farem”, diu la vicepresidenta institucional del Barça, tot i admetre que no hi ha cap data fixada

La vicepresidenta institucional del Barça, Elena Fort, ha comparegut avui davant dels mitjans de comunicació a l’Auditori 1899, juntament amb Joan Sentelles, el màxim responsable de construcció de l’Espai Barça, per explicar l’estat de l’obra i la previsió de tornada a l’Spotify Camp Nou.

Fort, que ha exposat que el Barça té 133.164 socis segons el cens del 30 de juny del 2024, ha assegurat que s’estan treballant “pràcticament totes les hores del dia” per jugar un partit a l’Spotify Camp Nou “abans d’acabar l’any”, i que, en cas de no aconseguir-ho, la junta directiva, valorant les circumstàncies i la situació de les llicències, decidiria quantes setmanes més necessitarien per organitzar un partit a l’estadi, però en cap cas es jugaria tota la temporada 2024/2025 a l’Olímpic Lluís Companys.

“Volem i necessitem tornar a casa com més aviat i millor, i quan estiguem preparats per fer-ho, ho farem”, ha assegurat la vicepresidenta, que també ha explicat que, en el moment del retorn, l’aforament parcial de l’estadi serà aproximadament d’uns 62.000 espectadors. Els lavabos d’obra estaran acabats, tota la il·luminació estarà instal·lada, l’entrada del públic a l’estadi es durà a terme per un sistema provisional de control d’accés, hi haurà serveis de restauració i també 200 places de pàrquing destinades a compromisos de club i “altres necessitats operatives”. El cost dels carnets anirà des dels 260€ fins als 755€. Segons Fort, són “preus ajustats com a agraïment al soci pel seu compromís”.

Sentelles ha admès que els partits faran perdre un 25% del temps que podrien dedicar en l’edificació de l’obra. Per aquest motiu, la previsió és que la construcció estigui acabada i plenament en funcionament el juny del 2026. La idea de l’entitat blaugrana és que, “a partir del patrimoni del club, es generin ingressos econòmics que contribueixin al creixement esportiu del Barça, una gran part dels quals vindrà dels beneficis derivats del nou estadi, que serà una meravella arquitectònica”, ha afirmat Fort, que també ha recalcat que el nou estadi és un somni. “El Barça no és un club estat, sinó que és propietat dels socis”.

D’altra banda, Sentelles ha explicat que el club ja ha presentat les llicències pertinents a l’Ajuntament de Barcelona i als bombers, i tot i reconèixer que s’està negociant una pròrroga amb els gestors de Montjuïc, BSM, per poder-hi jugar fins al 31 de març, ha confirmat que el club no es planteja l’opció d’alternar l’Spotify Camp Nou amb Montjuïc. “No tindrem dos estadis oberts”, ha dit el director d’operacions, que també ha assegurat que no descarten la possibilitat que el nou estadi aculli algun concert, però no és en cap cas una prioritat. “No en farem més que abans”, ha sentenciat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)