Barça

esports

Mor Johan Neeskens, mite del Barça i del futbol neerlandès

Va fitxar pel Barça el 1974 i es va convertir en un dels més estimats de l’afició

El llegendari jugador del Barça i de la selecció neerlandesa Johan Neeskens ha mort avui als 73 anys. Considerat un dels millors migcampistes mundials dels anys setanta, es va formar a l’Ajax i va fitxar pel Barça el 1974, la temporada següent que ho va fer Cruyff. De fet, va venir a Barcelona per recomanació del davanter, quan Rinus Michels estava a la banqueta.

Des de la seva arribada a Barcelona, Neeksens es va convertir en un dels jugadors més estimats de l’afició, tot i que no va guanyar cap lliga. Al club català va jugar 234 partits i va fer 56 gols abans que el 1979 fitxés pel Cosmos, l’equip de moda dels EUA. Va ser un dels herois de la Recopa de Basilea, el primer gran títol europeu del club blaugrana (1979). Acomiadar el crack neerlandès va ser una decisió molt criticada per l’afició, fins i tot el dia de la celebració del títol a la Plaça Sant Jaume.

La FIFA el va incloure en el millor Onze del mundial del 1974, on la seva selecció es va quedar a les portes de la glòria, i la temporada 1975-76 va ser votat com el millor jugador estranger de la lliga espanyola. El mític jugador va formar part durant dues temporades del cos tècnic de Frank Rijkaard quan l’holandès va signar pel Barça el 2006.

A diferència de Cruyff, Neeskens sí que va jugar el mundial del 1978, campionat en què la “taronja mecànica” es va tornar a quedar a portes de la glòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)