El Barça mana en el derbi

Lliga F. L’entrada després del descans d’Alèxia, Pajor i Graham Hansen canvia la cara al conjunt blaugrana, que perdia al descans, i acaba golejant l’Espanyol

Barça 7 Espanyol 1

BARÇA:Cata Coll; Jana Fernández, Irene Paredes, Mapi León (Ona Batlle, 72’), Brugts; Aitana Bonmatí, Walsh (Guijarro, 66’), Pina; Vicky López (Graham Hansen, 46’), Kika Nazareth (Alexia, 46’) i Rolfö (Pajor, 46).ESPANYOL:Romy Salvador; Caracas, Amaia Martínez, Júlia Guerra, Simona, Paula Perea (Vallejo, 57’); Ainoa, Carol Marín (Del Álamo, 73’), Torràs (Amanda Mbadi, 85’); Judit Pablos (Laia Ballesté, 73’) i Arola (Lara, 56’).GOLS:0-1 (20’) Simona. 1-1 (59’) Pajor. 2-1 (62’) Alexia. 3-1 (65’) Alexia. 4-1 (74’) Pina. 5-1 (79’) Aitana. 6-1 (85’) Pajor. 7-1 (87’) Pajor.ÀRBITRE:Elena Peláez ArnillasT.G:a les locals Brugts i Pina; a les visitants Paula Perea i Laia Ballesté.T.V.:cap.PÚBLIC:5.148 espectadors a l’estadi Johan Cruyff.

El derbi barceloní va tornar més de tres anys després. Barça i Espanyol, doncs, van veure’s les cares de nou, a la màxima categoria, en un duel en què les blaugrana van imposar-se amb una golejada (7-1). Així, l’equip entrenat per Pere Romeu va rescabalar-se de la derrota de dimecres en la Champions League al feu del Manchester City (2-0) i va donar continuïtat a l’espectacular camí que està protagonitzant en la lliga, en què acumula sis victòries en sis jornades de lliga. D’altra banda, el conjunt dirigit per Sara Monforte es manté, amb la jornada finalitzada, fora dels llocs de descens.

D’aquesta manera, el grup periquito va marxar del Johan Cruyff amb un sever correctiu. I això podria fer pensar que va estar molt per sota del seu rival durant tot l’enfrontament, però ni de bon tros va ser així. I és que al descans el marcador era de 0-1, favorable a les blanc-i-blaves. Un gol de Simona (20’) finalitzant una falta penjada des del mig del camp, llançada per Guerra i despenjada per Ainoa, va fer saltar la sorpresa. No s’en va sortir, el Barça, davant d’un molt ben endreçat Espanyol, i amb l’avantatge visitant va acabar una primera part en què per les culers van faltar pesos pesants amb les quals Romeu va fer rotacions i no va treure d’inici: Alèxia, Graham Hansen i Pajor.

Totes tres van sortir per començar la segona meitat i van canviar el partit: Pajor va fer un hat-trick i suma ja 9 gols en la lliga; Alèxia va marcar un doblet i va donar una assistència, i Graham Hansen va aglutinar tot el pes de l’atac per la dreta i de les seves botes van néixer tres dianes. Des de l’inici de la represa, les blaugrana van tancar a la seva àrea les blanc-i-blaves, que no van aconseguir sortir i desplegar-se a camp rival i van acabar sucumbint davant del potencial barcelonista. Pajor (59’) va empatar el partit, i des d’aleshores el Barça es va desencadenar: Alèxia (62’ i 65’) va culminar la remuntada i Pina (74’), Aitana (79’) i Pajor (85’ i 87’) van completar la golejada.

Tenir el nivell de jugadores que tenim permet que per elles mateixes siguin capaces de resoldre partits
Pere Romeu
ENTRENADOR DEL BARÇA

LA DADA

Ens hem de quedar amb les sensacions positives: jugant com a la primera part podem competir contra qualsevol
Sara Monforte
ENTRENADORA DE L’ESPANYOL

DEFINITIVES

9
gols
ha fet Ewa Pajor en la lliga. La davantera polonesa és la màxima golejadora del campionat després de sis jornades disputades.
Pajor fa un ‘hat-trick’; Alèxia, un doblet i una assistència, i Graham Hansen genera tres dianes