El Barça atropella el Hammarby suec (9-0)

El Barça ha deixat enrere els fantasmes de Manchester, i ha aconseguit sumar els primers tres punts de la fase de grups de la màxima competició europea contra el Hammarby (9-0). Els doblets de Caroline Graham Hansen i Clàudia Pina, i les dianes d’Alèxia, Mapi León, Ewa Pajor, Brugts i Rolfö, des del punt de penal, han permès materialitzar una superioritat clara del conjunt culer, que no ha donat cap mena d’opció a l’equip suec.

La primera part ha començat amb un ensurt per a les blaugrana, després d’una pèrdua de pilota d’Engen. Cata Coll ha estat providencial evitant el primer gol del matx quan tot just s’havien disputat 42 segons, salvant un cara a cara davant Wangerheim. A partir d’aquí, hi ha hagut un monòleg culer. Instal·lades a camp rival, les de Pere Romeu han assetjat constantment a la recerca de la primera diana. Ritme altíssim per intentar evitar el que ha passat en els darrers tres partits, quan van marxar al descans per sota el marcador. Claudia Pina ha estat la primera a avisar amb un xut des de la frontal que ha refusat la portera rival (7’). L’alegria no tardaria a arribar. Dos minuts després, una excel·lent triangulació entre Alèxia, Pina i Graham, ha finalitzat amb la diana de la noruega per obrir la llauna i començar amb bon peu el matx (9’). Ewa Pajor (12’), al contraatac després d’una passada vertical d’Alèxia, també l’ha tingut. Ara bé, el conjunt suec, amb molt poc, també aconseguia arribar en perill a la porteria de Cata Coll. En el 16’, una centrada de Hasund ha finalitzat amb una volea fallida de Blakstad, que estava sola al segon pal. El Barça ha concretat la seva superioritat amb el segon gol, obra de Pina des de l’alçada del punt de penal (24’). Les culers no han afluixat. Han continuar apretant per buscar el gol de la tranquil·litat. Una diana que ha arribat abans de marxar al descans, amb una gran rematada de cap d’Alèxia (44’).

A la represa, ha continuat el monòleg blaugrana, i s’ha traduït amb el quart gol. Mapi León, a la sortida d’un córner, n’ha tingut prou en pentinar la pilota amb el cap després d’una excel·lent centrada des de la banda esquerra d’Aitana per posar més terra pel mig (53’). Clàudia Pina ha tancat la maneta en el 58’ amb un xut amb l’esquerre al pal llarg. En la següent jugada, la de Montcada i Reixac ha fregat el hat-trick amb una rematada amb l’interior que ha marxat per ben poc. Ewa Pajor, una de les grans protagonistes del duel per tot el que aporta a l’equip en atac, també s’ha apuntat a la festa amb un xut a plaer. Ha tornat la connexió Hansen-Pajor (72’). Precisament, la noruega (75’), Brugts (87’) i un penal transformat per Rolfö (90’) han estat les encarregades de tancar el marcador. 9 a 0. El Barça avisa a Europa.