Barça

Pep Guardiola

Entrenador del FC Barcelona

«Jugar com avui és molt difícil»

«Per generar tantes ocasions a un equip com aquest, s'ha de fer tot molt bé. Creieu-me»
«És el millor del món amb una diferència respecte al segon tan gran, que no té nom»

Pep Guardiola es va mostrar terriblement satisfet. Més que per la victòria, per l'actitud d'un equip que va deixar clar que el seu poder de reacció és immens. L'exhibició d'ahir no fa més que corroborar el sentiment de Guardiola. «Jugar com avui és molt difícil. Sabeu que no m'agrada presumir quan juguem molt i molt bé, però ho hem fet. En un partit de Champions, l'exigència és màxima, i avui l'equip ha rendit a un gran nivell», van ser les seves primeres paraules. El tècnic va voler reivindicar com n'és, de difícil, guanyar amb l'autoritat amb què ahir ho va fer el Barça: «Hem fet un partit extraordinari. A més, ho hem fet a través de les passades, de la velocitat, de buscar l'espai. Generar tantes ocasions de gol amb un equip tan experimentat, tan competitiu... Creieu-me, s'han de fer molt bé les coses.»

Preguntat per Messi, va deixar clara la seva grandesa: «Quan ha fallat el penal ha abaixat el cap. S'ha fet el morrut. És tan autoexigent amb si mateix. És, simplement, el millor jugador del món amb una diferència respecte al segon tan gran, que no té nom. És més bo que els altres i té aquest amor propi. Li agrada molt jugar i el nostre únic objectiu és que ho faci i que se senti còmode.» Va tornar a reiterar que alguna de les crítiques que l'equip va rebre l'altre dia no li van agradar: «Quan es perd sempre és un problema físic i això no ho acabo d'entendre.» I va revelar la que, segons ell, és la principal diferència tàctica entre el partit de l'Hèrcules i el d'ahir: «El moviment dels extrems quan atacava el nostre lateral no el vam saber fer. Quan puja el lateral, els extrems han d'anar dins i no quedar-se quiets. Avui, ho hem fet molt bé.»

No li va agradar gens que s'esmentessin els canvis com una de les reaccions de l'equip: «Si us penseu que guanyarem la lliga amb onze jugadors ho teniu clar. Això és molt llarg. Si tinguéssim la meitat de partits, possiblement jugarien els mateixos. Perquè tothom jugui bé, necessitem que tothom tingui minuts, i els tindran.» I avisa que hi haurà accidents i que caldrà comprensió: «Guanyem molt sovint, però sempre no ho podrem fer. Jo ho tinc clar.» Un cop més, se li va entendre tot.


EL PARTIT


LEO MESSI

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)