Barça

Pep recupera Milito

Guardiola fa debutar Milito i aquest demostra que està a un alt nivell

Va formar parella amb Puyol i, en la segona meitat, amb Gerard Piqué

Maxwell es confirma com el jugador amb més minuts en aquest inici

S'esperaven canvis en el partit contra l'Sporting de Gijón. El tècnic dels asturians, Manolo Preciado ja havia avisat que alguns dels seus titulars també descansarien al Camp Nou –per allò que molts gairebé ja donen els tres punts per perduts a l'estadi blaugrana– i Guardiola era conscient que dissabte els espera una prova complicada a San Mamés contra l'Athletic. El tècnic de Santpedor va fer canvis en totes les línies, començant per la defensa, en què Piqué va cedir la seva plaça a Milito, que encara no s'havia estrenat en la lliga. En els primers partits qui havia actuat de central esquerrà havia estat Abidal. Al centre del camp va retornar Keita, perquè Iniesta va avançar la seva posició fins a la mitja punta.

El defensa argentí només havia disputat quinze minuts contra el Panathinaikòs en la lliga de campions i vuitanta en la supercopa d'Espanya, però en la lliga Guardiola encara no s'havia decidit a donar-li una oportunitat. I això que a l'estiu, amb les marxes de Txigrinski i Márquez s'entreveia que el tercer central de l'equip seria Milito. Però recuperat ja des de fa temps de la seva lesió al genoll i havent fet tota la pretemporada, El Mariscal va demostrar que està en perfectes condicions per disputar el lloc a qualsevol. Manant com sempre, va buscar la passada llarga quan el Barça tenia dificultats per construir des del darrere. En una d'aquestes, en el minut 8 va deixar sol Iniesta davant de Cuéllar, però el manxec, en una situació que possiblement li va recordar molt el gol de la final del mundial, va veure com el porter l'enviava a córner.

Amb poca feina a la defensa perquè l'Sporting amb prou feines va atacar en el primer temps, en la segona meitat sí que va ser clau en el minut 23 de partit, quan es va creuar ràpidament davant el davanter quan es disposava a xutar a porteria. En el segon temps va formar parella amb Piqué, que va entrar per Puyol, que va ser substituït per precaució, ja que havia rebut un cop al bessó de la cama esquerra. En el minut 30 de la segona meitat havia fet tretze recuperacions de pilota, el jugador del Barça que en va fer més.

Qui sembla inamovible en aquest inici de temporada és el lateral esquerre Maxwell, que ha disputat tots els partits de la temporada i en cap ha estat reemplaçat. El brasiler s'ha beneficiat de la baixa d'Abidal.

Mascherano, més fi

Pep Guardiola va decidir continuar donant minuts a Javier Mascherano perquè es vagi aclimatant al joc del FC Barcelona. Ahir va entrar en el minut 27 de la segona meitat per Bojan Krkic i es va situar com a pivot defensiu, fet que va provocar que Busquets avancés la seva posició. Per primer cop aquesta temporada en la lliga, no va veure cap targeta groga. Va provar de fer algun desplaçament llarg i va demostrar que té qualitats per sortir-se'n amb èxit. Quan el partit arribava a la fi, la seva feina de recuperació de pilotes i la seva pressió al rival va ser molt important. Dels nous fitxatges, el que menys presència està tenint és Adriano, que ahir va quedar sense jugar ni un minut del partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)