La gran nit de Messi

Torna al camp on l'any passat va fer tres gols i va forçar el penal que va ser el quart

El segon que hi va marcar és, segons ell, el millor que ha fet dels 137 com a blaugrana

Leo Messi no és gaire amant de les xifres. Centrat en el partit que ha de venir, no és d'aquells jugadors als quals agrada recrear-se en el passat, encara que sigui recent. De fet, li costa recordar tots els gols que ha fet, com també els precedents amb els rivals que ha tingut al davant. Tot i això, hi ha partits concrets que l'argentí es guarda dins seu. No és casual que l'últim cop que se li va preguntar quin gol es quedava dels 137 que ha fet amb la samarreta del Barça l'argentí parlés del que va marcar a La Romareda la temporada passada. Messi es refereix al 0-2 (marcat en el minut 65), quan després d'arrencar en camp propi va retallar Jarosik, va marxar directe cap a l'àrea i, un cop allà, va deixar sec Contini amb un doble driblatge abans de batre Roberto amb un xut creuat ajustat al pal. La Romareda –un dels territoris més hostils per als blaugrana– no tenia cap més remei que aixecar-se i aplaudir. El gol va ser el punt culminant d'una de les exhibicions –i això que n'ha fet unes quantes– més clamoroses que es recorden de l'argentí. Aquella nit (el Barça va guanyar 2-4) va fer tres gols i va forçar el penal del quart, que generosament li va cedir a un Ibrahimovic que estava barallat amb el gol. Messi, que la nit abans havia estat dubte per un flegmó en un queixal, torna aquesta nit a un camp que el tem. Jarosik i Contini (els protagonistes indirectes del gol del qual està més orgullós l'argentí) no seran els únics que tremolaran. Diogo, Ponzio, Edmílson, Lafita, Ander Herrera i Gabi –els cinc primers apunten a l'onze– ho van viure a la mateixa gespa.

Avui creuaran els dits perquè l'argentí no es torni a disfressar d'extraterrestre.