Barça

Pep Guardiola

Entrenador del FC Barcelona

«Ens mereixem arribar a la final»

«Ens mereixem arribar a la final. Un títol sempre dóna confiança a l'equip»
«Ha estat molt participatiu i ens ha donat molta profunditat per la banda dreta»
«Veníem amb un resultat favorable, però arribem aquí i juguem com sempre»

Satisfacció plena és el que sent Guardiola després d'aconseguir el que ell considera com una fita molt important. Arribar a la final de la copa no només és positiu, segons el preparador blaugrana, pel fet de poder aconseguir un títol, sinó perquè ho ha fet involucrant tota la plantilla: «Tothom s'ha sentit participatiu i per això la gent està molt contenta. És molt positiva la seriositat amb què s'han pres el partit, amb el resultat que teníem, venim i juguem com sempre», va declarar el tècnic, que va ressaltar el valor d'una final de copa. «Ens mereixem arribar a la final. Per la meva experiència, un títol dóna molta confiança i ja tenim guardada aquesta final per l'abril», va afegir.

A l'hora de parlar de noms propis, Guardiola també va valorar positivament l'actuació d'Afellay, un dels jugadors més actius en el partit d'ahir i que es va veure premiat amb el gol. Segons el preparador, l'holandès va estar «molt participatiu» i va donar «profunditat» a l'equip. També va lloar la tasca de Busquets, que ahir va jugar en la posició de central dret abans de ser substituït: «És una altra opció que tenim en aquesta posició per suplir Puyol. Té bona sortida de pilota i tàcticament és molt disciplinat.» El tècnic blaugrana també va destacar l'aportació de Bojan i va parlar de la decisió de donar la capitania ahir a Milito, una decisió basada en la condició de veterà del jugador argentí. «El Gabi va arribar l'any en què Bojan va pujar, i per edat ho hem decidit així», va declarar el tècnic, que també va destacar la importància i el pes que té el central esquerrà dins la plantilla.

L'entrenador no va voler entrar a valorar les preferències que tenia sobre el seu rival en la final, ja que considerava que «el que s'ho mereixi arribarà, perquè tots dos són rivals forts», encara que sí va parlar del pròxim partit de lliga contra l'Atlético, en què va mostrar la seva preocupació perquè «no hi ha gaire temps per preparar el xoc». En aquest sentit, va fer una crida per tal que el Camp Nou s'ompli aquest dissabte en un partit en què visitarà l'estadi un «històric del futbol estatal». A banda del partit de dissabte, Guardiola també va mirar cap al futur en la lliga i la Champions i també cap al passat, en què va destacar el mèrit de tota la plantilla en un mes de gener que «és el més dur de tots perquè no hi ha descans possible» i en què ha destacat la tasca dels jugadors menys habituals per «donar descans mentalment i físicament» als titulars, com va passar en el partit d'ahir.


la final


Afellay


Participació

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)