Barça

El pes de l'evidència

El joc del Barça esgota la paciència d'uns rivals aferrats a les excuses

«Els molesta que juguem bé i ens volen tombar com sigui», acusa Mascherano

La plantilla, convençuda que es va vèncer l'Arsenal de manera incontestable

«Les excuses no les entenc; ens hauríem pogut queixar pel penal a Leo i no ho vam fer», diu Zubi

La superioritat del Barça va camí d'esgotar definitivament la paciència dels rivals i els arguments als quals s'aferren per intentar justificar les seves desfetes. José Mourinho ho ha provat amb el calendari, amb una presumpta conxorxa entre els gestors de la lliga i les televisions i amb les actuacions arbitrals. Ara, ha estat Arsène Wenger, que solia presumir de modals i d'elegància, qui ha provat d'explicar la derrota al Camp Nou a través de les decisions del col·legiat Massimo Busacca. A banda de situacions puntuals d'un partit, però, les xifres demostren les virtuts d'aquest Barça. Ahir va ser Javier Mascherano qui va voler reivindicar aquests mèrits ateses les crítiques arribades sobretot de Madrid: «Wenger pot opinar el que vulgui, però les estadístiques ho diuen tot. Nosaltres vam xutar dinou vegades a porteria i l'Arsenal, cap. No ens hem classificat per una jugada concreta, sinó perquè en el partit de tornada no els vam deixar respirar.» L'argentí va deixar clar què opina la plantilla sobre aquells que posen en dubte tot el que està aconseguint: «Quan guanyes i jugues bé et volen tombar de qualsevol manera. Molesta que un equip jugui bé, i se centren en qualsevol cosa que no sigui futbol.» Al Barça, ningú vol entrar en batalles dialèctiques; Mascherano també es va resistir a parlar de persones concretes i fins i tot va qualificar Wenger de «senyor», però queda clar que el missatge anava dirigit directament a discursos com el de Mourinho. «Sembla que sempre guanyem per l'àrbitre... pensar això és de ximples. L'equip ha aconseguit moltes coses a través del joc i no dels àrbitres, no siguem hipòcrites», va assegurar repetint el mateix qualificatiu que Mou va dirigir fa pocs dies a un periodista. Els atacs dels últims dies també han creat incredulitat en la cúpula del club i el mateix Andoni Zubizarreta va subscriure els arguments de Mascherano en una entrevista a Catalunya Ràdio: «Entenc poc les excuses; nosaltres en el descans també hauríem pogut dir que no ens havien assenyalat un penal a Messi, però no ho vam fer perquè no et pots quedar amb això.»

Al marge d'opinions molt puntuals, el món del futbol sí que es rendia ahir al joc del Barça; només calia fer un cop d'ull a la premsa internacional. Per Guardiola i els seus deixebles, la victòria contra l'Arsenal no admet discussió i és un resultat que reforça molt la moral de l'equip. «De Barça només n'hi ha un i en una eliminatòria a doble partit és molt difícil que ens guanyin. Noranta minuts al Camp Nou són molt llargs», deia Alves. Mascherano posava el focus en l'estil. «Hi ha equips que quan necessiten molt un resultat perden la identitat. Nosaltres no ho fem ens mantenim fidels a nosaltres mateixos, i això ens fa diferents.»


Mascherano: «Pensar que tot el que hem aconseguit ha estat pels àrbitres i no pel joc és de ximples»

La UEFA expedienta Wenger i Nasri

La UEFA ha obert expedient disciplinari a Arsène Wenger i Samir Nasri pels comentaris «inapropiats» que van fer un cop finalitzat el partit del Camp Nou. El tècnic va criticar durament l'actuació del col·legiat Massimo Busacca en la roda de premsa posterior i Nasri ho va fer poc després a través de les xarxes socials. Dimarts que ve, el comitè de control i disciplina de la UEFA analitzarà el cas i els informes presentats pel mateix Busacca i pel delegat del partit, Dane Jost.

Abidal, l'únic que es mulla a l'hora d'escollir rival

El dia 18, el Barça coneixerà el seu rival en els quarts de final de la Champions i, de moment, els jugadors són reticents a reconèixer les seves preferències. «M'és igual, el rival, ara tots són bons», deia Busquets un cop finalitzat el partit contra l'Arsenal. Una opinió que subscriuen Pedro –«no sé si som favorits; a partir d'ara tots són difícils», diu– i Alves, que coincideix amb Guardiola a l'hora de destacar els perills del Xahktar, classificat dimarts: «Encara no és un equip amb un gran nom, però és un gran equip.» L'únic que s'ha mullat en les últimes hores és Eric Abidal. Ahir repetia als micròfons de COM Ràdio que li agradaria trobar-se l'Olympique de Lió, el rival del Real Madrid en l'eliminatòria dels vuitens. «Jo he jugat a Lió tres temporades; és el meu equip de sempre i m'agradaria que passessin. No tinc res contra el Madrid, Benzema és amic meu i vull que tot li vagi bé, però m'agradaria jugar contra l'Olympique per tornar a casa i jugar davant la família i els amics.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)