Barça

Aquesta serà la bona?

L'entrenador basc Roberto Olabe debuta avui al Camp Nou en la banqueta de l'Almeria

Roberto Olabe torna a l'Almeria, aquesta vegada com a entrenador agafant el relleu de José Luis Oltra. El nou preparador del cuer de la lliga té la complicada papereta d'intentar salvar la categoria en vuit jornades de lliga, una permanència que es troba a quatre punts. A favor té el fet de conèixer molt bé la casa. Olabe, de 43 anys, ja va estar a l'entitat andalusa com a director tècnic i se li guarda un grat record per la tasca que va dur a terme. Junt amb Unai Emery va ser l'encarregat de configurar la plantilla que va pujar a primera divisió la temporada 2006/07. Després de certificar l'ascens va deixar l'entitat al·legant motius personals.

Inexpert.

Un dels handicaps que fan de l'elecció d'Olabe una aposta de risc és la seva poca experiència com a entrenador de primer nivell, ja que la seva carrera s'ha desenvolupat més als despatxos que no pas a la gespa. L'esperança dels andalusos és que el basc ja va viure una situació similar a la que afronta ara que va superar amb nota. Ja fa nou temporades, el curs 2001/02, va rellevar John Benjamin Toshack a la banqueta de la Reial Societat agafant l'equip en una posició delicada. A nou partits del final de la lliga, penúltim en la classificació i a dos punts de la salvació. Finalment el conjunt txuri urdin es va salvar aconseguint 17 dels 27 punts possibles. Tot i assolir l'objectiu, Olabe no va seguir a la banqueta i va assumir la direcció esportiva del club donostiarra fins a l'any 2005. De fet, ell era el responsable esportiu la temporada de la Real de Raynald Denoueix, que va meravellar a tothom i que va estar a punt de guanyar la lliga. Més tard, durant el curs 2005/06, abans de firmar per l'Almeria com a director tècnic, Olabe va tornar a les banquetes. Va fer-ho a l'Eibar, en la que va ser la seva darrera experiència com a entrenador. El tècnic va tenir un paper decebedor amb una victòria en 11 matxs i no va ser capaç d'adreçar el rumb dels d'Ipurua, que van acabar baixant a segona B. L'últim club on ha estat és el Reial Valladolid, on va exercir el càrrec de director esportiu des de l'estiu del 2008 fins al final de la temporada passada.

Treballador i seriós.

El nou inquilí de la banqueta de l'Almeria, que arriba amb Mikel Antia d'ajudant, destaca per ser un entrenador metòdic i discret. Olabe afronta el repte motivat: «Si he acceptat no és perquè cregui que tinc una bola màgica, sinó perquè crec en les capacitats de la plantilla i intentarem aportar energia positiva, confiança i un canvi de dinàmica.»


Torna a l'Almeria després d'haver-hi estat com a director tècnic l'any de l'ascens a primera

El tercer tècnic de la temporada

L'exporter de la Reial Societat, entre altres equips, serà el tercer preparador que s'asseurà a la banqueta de l'equip presidit per Alfonso García Gabarrón. El primer va ser Juanma Lillo, destituït ara farà una volta després de perdre 0-8 contra el Barça. El de Tolosa, que va rellevar a Hugo Sánchez el curs passat firmant una bona temporada, no va aconseguir guanyar a casa en aquesta i va obtenir un triomf en 12 partits. El va substituir José Luis Oltra, destituït després de l'última desfeta per 1-3 contra l'Athletic Club aquest dilluns. El valencià ha dirigit 18 duels, amb un bagatge de 17 punts. Amb ell, l'equip va arribar a semifinals de copa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)