Barça

«Tenim un regust de dissabte i això em fa ser optimista»

«Em fa il·lusió per la plantilla, que ha estat atacada en les últimes setmanes»
LA COPA
«Ens tranquil·litza que Florentino negués dissabte que hi tingués res a veure»
cope i dopatge
«El president Rosell l'ha rebaixada i crec que no hi haurà incidents»
CRISPACIÓ

—Serà la seva primera final com a directiu del Barça. Com viu les hores prèvies?

—«Amb molta il·lusió. S'ha donat la circumstància d'haver de jugar quatre partits quasi seguits amb el Real Madrid i hem sortit del primer amb un bon resultat, un empat que, tenint vuit punts d'avantatge, representa haver fet un pas molt sòlid per guanyar la lliga. Estic il·lusionat perquè crec que el barcelonisme, tot i el bon resultat, es va quedar amb un regust, amb un compte pendent i que el saldarem en la final. La motivació d'aficionats, jugadors i tècnics és màxima, perquè dissabte hauríem d'haver guanyat.»

—A Madrid han venut aquell empat com una victòria seva.

—«És cert. A mi em sobta, perquè veure tot el madridisme content per haver empatat amb el Barça al Bernabéu és la primera vegada que passa.»

—Veu Puyol aixecant la copa?

—«Tinc moltes ganes de veure'l, sobretot pels professionals, pels jugadors i tècnics, perquè en les últimes setmanes han viscut uns atacs que qüestionaven la seva professionalitat.»

—Va ser la cadena COPE la que va relacionar la plantilla del Barça amb el dopatge. El periodista manté que la seva font era algú del Real Madrid. Hi va haver tibantor en el dinar de directives de dissabte?

—«Des d'un punt de vista institucional, nosaltres ens quedem tranquils en el moment que Florentino Pérez, en la compareixença pública prèvia al dinar, va negar que el Real Madrid hi tingués res a veure. Ens tranquil·litza des del punt de vista de continuar mantenint una bona relació amb el Madrid i també perquè creiem que hem disparat en la direcció correcta, demanant responsabilitats a la cadena COPE als jutjats.»

—Així, la relació amb la directiva del Madrid continua sent bona.

—«És molt correcta. L'altre dia ens van tractar molt bé. Són gent que defensa el seu club, els seus colors, com fem nosaltres, però de nivell en el món professional i empresarial. Tenim una relació molt cordial.»

—Són bons tants partits contra el Real Madrid?

—«En principi no ha de ser dolent per a ningú. No és dolent per als aficionats, que gaudiran d'un gran espectacle. Tampoc per als jugadors, que s'enfrontaran amb rivals de gran nivell. I tampoc per als clubs, per la repercussió mundial que tenen aquests partits. Hem vist libis seguint el partit de dissabte enmig d'una guerra...»

—L'ambient està crispat. Creu que hi podrien haver avui incidents entre les dues aficions?

—«El president Rosell va posar un èmfasi especial en això dissabte passat. Les dues aficions viuen amb intensitat els seus colors, es trobaran en una ciutat durant 24 hores i hi ha hagut elements externs que han crispat l'ambient, però crec que el president es va encarregar de rebaixar la crispació. El discurs de les directives ha estat exemplar i crec que no hi haurà incidents. A més, els departaments de seguretat dels dos clubs han fet una feina excel·lent.»

—Hauria d'haver seguit aquest exemple José Mourinho?

—«Cada persona té un estil propi. Ell té un caràcter molt marcat i ho ha demostrat en tots els equips en què ha estat. No ens ha de sobtar la seva manera de ser, com tampoc ens ha de sobtar la manera de ser i actuar de Guardiola. Cadascú gestiona la seva imatge d'una manera diferent, però tots dos són grans entrenadors.»

—Sobta que a dos dies de la final un delegat de la UEFA demani una sanció per a Iniesta que el deixaria fora de l'anada de les semifinals?

—«És la paraula. Sobta. Estranya. Sorprèn que ens ho comuniquin dotze dies després del partit. Sobta perquè no hi ha precedents, però ja hem actuat amb celeritat i esperem que la decisió sigui positiva per a nosaltres.»

—Com a vicepresident institucional haurà tingut molta feina aquests dies...

—«No s'ho pot ni imaginar. Els moviments del món cap a nosaltres i de nosaltres cap al món han estat moltíssims. Una final de copa i unes semifinals de Champions contra el Real Madrid són el màxim. L'activitat ha estat frenètica i molt ben resolta pel nostre departament de protocol. I no acaba aquí. Dissabte és Sant Jordi i el Barça estarà amb la cultura catalana.»

—Molta gent s'haurà quedat sense entrada.

—«Ho sé. Però crec que la feina ha estat impecable i el repartiment d'entrades en tots els sentits ha estat el correcte. Hem fet tot el que ha estat a les nostres mans.»

—I què em diu de la semifinal de la Champions?

—«Tenim moltes peticions d'entrades i de gent que hauria d'estar a la llotja. És un partit molt important, global i tenim moltes peticions de l'estranger. Farem tot el que puguem. Tenim peticions de gent molt important. No en puc donar el nom per qüestions de seguretat.»


entRevista a CARLES VILARRUBÍ.

Vicepresident del FC Barcelona

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.