Barça

Mourinho: «Si no guanyem no passa res»

Mou diu que repetirà el mateix esquema tàctic del recent clàssic de lliga

El tècnic creu que té el suport de l'afició però no el respecte de la premsa

Discrepa dels que diuen que el resultat afectarà la semifinal de Champions

ELS PERIODISTES
«Com deia Messina, dubto si la premsa de Madrid vol que guanyem o no»
LES SENSACIONS
«He estat en moltes finals i segurament per això estic molt tranquil»

Amb una expectació desbordada, s'esperava la roda de premsa d'ahir de José Mourinho, que flanquejat del seu ajudant, Aitor Karanka, va voler driblar el seu protagonisme habitual i va espolsar-se tota la pressió en cas que aquesta nit el seu equip no aconsegueixi un trofeu que el club no aixeca des de fa 17 anys. «A mi no em van exigir ni demanar res quan vaig reunir-me amb el president per primer cop. Em van triar per la meva professionalitat i pel meu treball seriós, em van donar confiança per dur a terme un treball que ha de tenir la finalitat d'arribar a guanyar títols. Si arriba en aquesta final, bé, i si no, continuarem treballant per arribar al més aviat a aquests títols. Estem tranquils. Ja he jugat moltes finals i segurament per això estic més tranquil que qualsevol jugador que no hagi jugat mai una final», va manifestar el tècnic del Real Madrid, amb el seu sempre to de seguretat i confiança.

Segons el portuguès, no hi ha favorits per a aquesta final i va admetre que els dos equips tenen les mateixes possibilitats de guanyar, alhora que va preveure un bon partit i va desitjar que tant en les grades com en els carrers es desenvolupi la festa sense cap tipus d'incident entre les dues aficions.

Així mateix, José Mourinho va subratllar que, del resultat d'aquesta final, no dependrà el desenvolupament de l'eliminatòria de lliga de campions que els dos equips disputaran just d'aquí a una setmana. El tècnic va manifestar que no sap quin rumb prendrà el partit. «Veurem com deriva i després veurem quins comentaris feu. Teniu tota la llibertat per fer la valoració que vulgueu», va manifestar en un primer dard cap a la premsa abans de confirmar que jugarà amb un 4-3-3, tal com s'esperava, «i amb un davanter centre». Caldrà esperar si aquest davanter és fictici, i si Benzemá i Adebayor començaran el partit a la banqueta.

El tècnic madridista, però, va dibuixar la filosofia que ha de seguir el seu equip a la gespa de Mestalla si vol tenir possibilitats de proclamar-se campió contra el Barça. «Amb la pilota hem d'atacar i marcar. Hem de defensar bé, si no ho fem, per la seva qualitat, tindrem grans dificultats, hem de defensar com un equip i hem de defensar amb onze. Esteu acostumats que el Madrid ataqui amb quatre i defensi amb sis, això per vosaltres és un problema i, com deia el meu amic Messina, dubto que la premsa del Madrid vulgui que guanyi l'equip. Però l'afició ha obert els ulls i no està tan cega amb aquesta situació, i per això està amb el seu equip», va afegir Mourinho, amb una altra plantofada dialèctica a la premsa, a anteriors entrenadors del Real Madrid i a la pròpia història blanca, com Di Stefano. En el cas del president d'honor blanc, que recentment ha indicat que li atrau més l'estil de joc blaugrana que el blanc, el tècnic portuguès també va adreçar-li unes paraules: «Di Stéfano és història del Madrid. Jo encara no ho sóc, però aquí l'entrenador ara sóc jo.»

L'expreparador de l'Inter de Milà, que va confirmar l'absència de Lass, va afegir que no dedicarà «la victòria als seus enemics» en el cas de sortir triomfador i va afegir: «Si no guanyem no passarà res, continuarem treballant per guanyar el pròxim títol.»

Finalment, i en to de broma, Mourinho va manifestar per posar-se a l'altura de Guardiola, que només va confirmar l'alineació de Pinto: «Jo confirmo que jugaran Sergio Ramos i deu més.» Al tècnic portuguès, no li va estranyar la presència del porter suplent del Barça, «això indica el respecte de Pep pel seu jugador», i va recordar que en la seva etapa d'entrenador al Porto ell ja havia apostat per l'habitual segon porter i va ser campió.

Valdano aposta per un 1-0 en l'afegit

C.M

El director general del Real Madrid, Jorge Valdano –un dels defensors del gust pel bon futbol i l'espectacle–, semblava ahir afectat pel virus Mourinho, amb una declaració que va sorprendre tothom. «Ens val amb marcar l'1-0 a falta de cinc segons per al final», va assenyalar l'argentí. Valdano va afegir que veia al seu equip «preparat» per afrontar aquesta gran final i va destacar l'experiència de Mourinho per afrontar aquest tipus de cites. «Els jugadors madridistes estan dotats per a gestes, fins i tot jugant en inferioritat numèrica. Això és, sens dubte, un senyal positiu. El missatge és que es pot vèncer», va comentar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)