Barça

L'Espanyol no pot netejar el seu mal final de temporada

Derrota dura. Els de Mauricio Pochettino volien millorar la seva imatge dels últims partits de lliga, però, malgrat una correcta primera part, no van poder evitar sortir golejats del Camp Nou

L'Espanyol volia aigualir la festa als barcelonistes, però en va acabar sent el convidat de pedra i va ser golejat en una derrota cruel que se suma a les moltes que han viscut en aquest tram final de temporada i que l'han condemnat a no poder disputar cap competició europea. L'objectiu dels de Pochettino era intentar sortir del Camp Nou netejant una mica la seva imatge després d'un tram final de campionat molt irregular que ha enterrat les esperances de jugar a Europa la temporada que ve. Un repte que, tenint en compte la molt bona primera volta de l'equip, semblava accessible.

Amb Romaric com a baixa d'última hora per problemes al pubis, en el primer temps l'Espanyol va mostrar tot el seu orgull i, com ja havia fet en anteriors ocasions, contra el Barça de Guardiola li va complicar la vida i no li va deixar fer el seu joc de sempre. Sense tenir la intensitat d'altres derbis –no hi havia res en joc i es va notar en algunes fases del partit–, sí que s'entreveia que no era un partit més per als uns i els altres. Que Pochettino buscava evitar un vendaval blaugrana va quedar demostrat amb el mig del camp que va treure. Amb Javi López, Víctor Sánchez i Baena va intentar frenar el joc interior blaugrana i la tradicional superioritat del Barça en aquesta zona del camp. Ho van aconseguir a mitges. Coutinho, que no seguirà la temporada que ve i que és un dels jugadors més talentosos que hi ha en la plantilla blanc-i-blava, es va quedar a la banqueta. Al davant Pochettino va confiar en Joan Verdú, Weiss i Álvaro Vázquez, que ja havia marcat en el partit de la primera volta. En defensa, l'Espanyol va estar massa innocent, com va quedar demostrat en els penals que va cometre.

Una victòria en 6 partits

El final de curs que ha fet l'Espanyol ha estat molt negatiu. Dels últims sis partits només ha estat capaç de guanyar-ne un, contra el València per 4 a 0. Va caure derrotat al camp del Granada per 2 a 1, l'Sporting el va golejar a Cornellà-el Prat per 0 a 3, l'Atlético, per 3 a 1 i l'Osasuna, per 2 a 0. I ahir el Barça li'n va fer quatre. Els espanyolistes han encaixat en aquests sis partits una mitjana de 2,3 gols.

En l'última jornada l'Espanyol rebrà el Sevilla. Serà l'última oportunitat per donar una alegria a la seva afició.

DESINFLATS

L'Espanyol va fer un primer temps intens i va complicar el joc dels blaugrana

COMIAT

En els sis últims partits de lliga els de Pochettino han encaixat 2,3 gols de mitjana

Poche no pot ampliar la seva fama de bèstia negra

Mauricio Pochettino, que dissabte havia recordat que era el tècnic que més havia fet patir Pep Guardiola, no va poder endur-se cap punt en el seu darrer xoc, com a mínim fins ara, amb el tècnic de Santpedor. Així doncs, l'argentí podrà dir que de vuit enfrontaments amb el seu homòleg blaugrana, ha esgarrapat dos empats a Cornellà-el Prat i una victòria, l'assolida poc després d'assumir el càrrec al Camp Nou en una situació agònica, quan l'Espanyol es jugava la categoria. Aquell dia, dos gols d'Iván de la Peña van donar vida al conjunt periquito.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)