Un gol de Tarín (89') permet al Barça B superar l'Escala

Primer test en públic. Després de guanyar el Figueres (2-0) en un partit d'entrenament a porta tancada, els d'Eusebio van evidenciar la falta de ritme contra un conjunt de 1a catalana

barça b2

l'escala1

L'equip filial del Barça va guanyar per la mínima a l'Escala (1-2) el seu primer test de pretemporada amb públic. El conjunt dirigit per Eusebio Sacristán va vèncer dimecres el Figueres (2-0) en un partit d'entrenament pactat entre els dos clubs a porta tancada previ al desplaçament de la plantilla cap a terres gironines, concretament a les instal·lacions de Torremirona, a Navata, per fer-hi una estada de pretemporada fins al 8 d'agost.

El tècnic del Barça B va confeccionar un onze inicial prou potent, tot i les baixes que encara arrossega dels vuit jugadors que han estat amb el primer equip –Adama, Patric, Samper, Halilovic, Ié, Munir, Grimaldo i Sandro–. Amb jugadors cridats a ser importants en els esquemes de Sacristán com ara Diagne, Babunski i Dongou, el domini blaugrana va ser total en els primers compassos del partit. L'Escala, un equip que militarà aquest curs a primera catalana, després de pujar de categoria la campanya passada, va sortir agarrotat contra un rival culer que imposa qualsevol. Ja en el minut 11, un xut llunyà de Babunski va fer impossible l'estirada del porter local Bustins i el Barça B es va avançar.

Els 1.600 espectadors presents al municipal de l'Escala van témer una golejada, però, en comptes de recular, els escalencs van aguantar bé les envestides del filial, que no perdia la possessió de la pilota, però, ja sigui pel cansament o per la bona feina del rival, no tenia la creativitat suficient en els metres finals. De fet, la primera part va acabar amb un 0-1 raquític que sembla que va envalentir l'Escala.

En la segona meitat, els nombrosos canvis per part dels dos equips van tallar en sec el ritme i la intensitat del matx. La falta de regularitat en el joc va perjudicar el Barça B, i l'Escala ho va aprofitar en el minut 50, quan una gran passada de Salam la va rebre Sile, que va esperar la sortida del porter, el va superar i va empatar a un.

El gol va deixar tocat l'honor del conjunt d'Eusebio, que va fer una passada endavant a la recerca del gol de la victòria, tot i que, arribats a aquest punt de la pretemporada, els resultats són meres anècdotes. Potser per la insistència, o segurament per la sort i la qualitat dels jugadors, en el minut 89 els empordanesos es van quedar amb la mel a la boca. A la sortida d'un córner, diversos jugadors van rematar la pilota, i es van generar múltiples imprecisions i rebots fins que Tarín va posar la bota en condicions per establir l'1-2 definitiu d'un matx que va evidenciar la falta de rodatge del filial.

SENSE IDEES

L'ESCALA: Bustins, Pau Ribas, Mir, Salam, Molinas, Sile, Muniesa, Adrià Serra, Sergi Ramírez, Freixas i Valdés. També van jugar: Joan Fernández, Ferrer, Carlos Jiménez, Nani, Agustí García, Marc Gasull, Nil Pàmies i Nil Ortega. BARÇA B: Ondoa, Juste, Lucas, Diagne, Bagnack, Kaptoum, Babunski, Cá, Dongou, Joan Román i Javi Fernández. També van jugar: Suárez, Robert Costa, Gumabu, Joel Huertas, Maxi Rolón, Quinti, Rodrigo Tarín, Moha i Enguene. GOLS: 0-1 (11') Babunski. 1-1 (50') Sile. 1-2 (89') Rodrigo Tarín. PÚBLIC: Uns 1.600 espectadors al municipal de l'Escala.