Eurolliga

Suplement vitamínic

El Barça aconsegueix un triomf de pes a Tel-Aviv (69-79), resolutiu i accentuant les febleses rivals

Atent en defensa i ben sustentat pel rebot d'atac, el propulsen la inspiració de Rice i l'acció de Koponen

Tots els desplaçaments són delicats i n'hi ha que demanen un afegit en la diligència d'acció independentment de les circumstàncies amb què s'hagin d'entomar. Per competir i per sortir-ne reforçat.

El Maccabi no és avui res de l'altre món, però té prou virtuts que cal saber erosionar per poder pujar-li a collibè. El Barça les tenia localitzades i va demostrar que també sabia com desactivar-les, i va tornar de Tel-Aviv amb un triomf de qualitat, vitamínic per afrontar amb certa confiança el segon mes de competició.

Afany i inspiració

El conjunt local va entrar al partit amb ritme, amb dinamisme ofensiu, que és l'únic que avui és capaç de delimitar. Atacant curt, anotant en arribada i accelerant en el contraatac (7-0). El Barça gravitava al voltant de Tomic, que fixava, però llevat del seu home la resta de jugadors israelians canviaven en defensa i destarotaven l'ofensiva blaugrana. De mica en mica, l'equip va llegir la proposta i va començar a descobrir espais (11-9). Va reaccionar, atent en els primers segons d'atac groc-i-blau, i equilibrava així les pilotes que perdia al davant. No tenia remei per a Zirbes, però ho contrarestava amb encert (18-20).

En l'obertura del segon parcial el Barça va tornar a badar (24-20). No protegia la zona, però el rebot ofensiu el va reestructurar aprofitant que el Maccabi no té jugadors per protegir-lo eficientment (29-25). Superats uns minuts amb Koponen i Peno en la direcció, carregant per fora però sense verticalitat, la tornada de Rice va donar-li creació de qualitat: ocupant bé els espais i castigant les (males) ajudes rivals. I com que amb el rebot d'atac es negava igualment el joc a camp obert al Maccabi, el Barça va embastar un 0-13 rehabilitador (31-38) aprofitant el desgavell local jugant a mitja pista.

Criteri i decisió

En arribar al descans hi havia resultat i sensacions (34-40), una bona cara que va agafar més color pel nerviosisme local sortint del vestidor, portant la pilota a sota per anotar de fora i corrent després de recuperació (34-45). Malgrat la dinàmica, dues pèssimes proteccions del rebot (Tomic) i dues pilotes perdudes van reanimar els de Hadar (39-45), que creixien utilitzant bé les mans en defensa (43-45, 25'). Van ser els pitjors minuts del Barça, que allargava els atacs per obligació i no per convicció.

L'entrada de Koponen quan Oleson va cometre la tercera falta va canviar el ritme de l'equip. El ritme defensiu, amb el finlandès anticipant-se individualment quan Goudelock s'hi encarava i amb Rice, astut, mossegant el bot a l'escorta local. Recuperant pilotes i controlant l'escomesa groc-i-blava, unidimensional en el cinc contra cinc quan se li neguen els espais al seu cinc, Koponen i Rice van marcar el pas al darrere i l'ídol local, ara de blaugrana, restablia marges en el marcador: del 47-50 al 47-58.

I traçat el camí en la rereguarda –la desharmonia ofensiva del Maccabi quan cap exterior està inspirat és completa–, calia arrodonir la jornada a l'altra cistella, propòsit que Oleson va dibuixar (49-64) i Koponen va emmarcar (49-69). Amb decisió, entre els xiulets dels aficionats i encara amb sis minuts per al final. Temps desatès i propici per assistir un rival que va arribar a creure's possible (69-75 a 1:03) el que ahir no li corresponia.

12
recuperacions
del Barça en el partit, cinc en la primera meitat, cinc en el tercer quart (13-18) i dues en l'últim.
12
punts
va anotar Koponen en la segona meitat. Després d'un 1/5 en tirs de 2 en la primera, va fer 2/2 triples i 6/6 tirs lliures.
1
tirs
de 2 punts intentat per Tomic en 16:24 minuts. Havia arribat al partit amb una mitjana de 7,8.
És un triomf molt important, contra un equip en forma, que acabava de guanyar dos partits i que a casa seva sempre és molt perillós
En els últims cinc minuts hem perdut cinc pilotes i no hem guanyat amb més comoditat. Ho hauríem d'haver controlat millor
Hem estat concentrats i hem seguit el nostre pla de partit. Però ja hem d'oblidar-ho i pensar en el partit del Madrid
Però per la resta del partit haig de felicitar els meus jugadors. Hem tingut la paciència necessària
Georgios Bartzokas

El Madrid rep aquest vespre el Galatasaray

El Madrid, que diumenge (18.30 h, #0) visita el Palau Blaugrana en partit de lliga, rep aquest vespre (20.55 h, Esport3) el Galatasaray, l'equip que més punts encaixa (98,8) i una de les pitjors defenses en aquest inici d'Eurolliga. Els blancs, que tenen un 3-1 de balanç, contra el 0-4 de l'equip d'Ergin Ataman, hauran de vigilar especialment amb Austin Daye (14,5 punts), Justin Dentmon (13,8) i Alex Tyus (12,3). L'exblaugrana Tibor Pleis té fins ara aparicions més que continuïtat en el joc, si bé en l'últim partit contra el Fenerbahçe va acabar amb 7 punts i 6 rebots en 14 minuts. El Galatasaray, sense possibilitats contra el CSKA (-25) i els groc-i-negres (-16), va disputar el triomf a l'Estrella Roja (-2) i al Maccabi (-6).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)