NBA

Troben l'antídot

NBA. Els Grizzlies minimitzen l'impacte d'Anthony Davis i guanyen en la pròrroga un partit molt espès en atac

“Ha estat lletja, però té valor i ens servirà.” Així descrivia David Fizdale, el tècnic dels Grizzlies, la victòria contra els Pelicans, en la pròrroga. L'equip es manté imbatut a casa (3-0 i 3-2 de balanç), si bé l'afició del FedEx Forum s'està acostumant a patir moltíssim, ja que contra els Wizards també van necessitar un temps addicional.

Els de Memphis van estar negats en atac –van fer 35,1% en tirs de camp i 17 pèrdues–, però el seu mèrit va ser treballar al darrere i minimitzar les virtuts dels Pelicans; en especial, d'Anthony Davis, que arribava al duel amb registres d'escàndol (37 punts, 13 rebots i només 1,5 pilotes perdudes). L'aler pivot va quedar-se amb tan sols 10 punts (3/13 en tirs), 7 rebots i 5 pèrdues en 36 minuts. Això sí, va tenir a disposició un tir en l'últim segon per evitar la pròrroga amb 75-75. Marc Gasol va compensar la mala nit d'encert (8 punts i 3/18 tirs) amb el treball sobre Davis en defensa i l'aportació en altres apartats: 11 rebots, 6 assistències, 3 taps i 2 recuperacions. En tot cas, el seu únic triple va segellar la victòria dels Grizzlies (84-76, 51'). El català, igual que Conley (20), va reaparèixer després de descansar contra els TWolves.

Noms propis

A Oklahoma City no troben a faltar ni Durant ni Ibaka. Tot i el 0/7 triples i perdre 10 pilotes, Westbrook va liderar els Thunder a la pista dels Clippers –35 i una cistella clau en els últims segons– i els deixa com a únics imbatuts a l'oest (4-0). Abrines va fer 6 punts (2/2 triples) en vuit minuts. L'altre protagonista és DeMar DeRozan, que va superar els 30 punts per quart cop seguit. Va fer-ne 40 a Washington, amb 14/23 tirs, i els Raptors estan 3-1.

LA DADA

12,4
assistències
de Harden, líder de l'NBA. A més, és el primer que ha fet almenys 30 punts i 15 assistències en dos partits seguits des de Magic Johnson el 1986/87