Eurolliga

El Galatasaray, a l'alça

El Barça visita l'històric Abdi Ipekçi amb Doellman i Claver en l'expedició blaugrana contra un equip que, tot i que va començar amb un 0-5 la competició, ha estat capaç de redreçar el rumb i ha guanyat dos dels últims tres partits

El projecte del Galatasaray va generar molts dubtes quan els d'Ataman van encadenar cinc derrotes consecutives. Els turcs, però, han reaccionat en les últimes tres jornades, en què han guanyat dos partits i han encaixat la derrota a Kaunas que ha portat conseqüències per a l'equip perquè el fet d'apartar dos dels seus jugadors ha deixat sense direcció l'equip. Al Barça l'espera un ambient calent a l'històric Abdi Ipekçi, però aquest any és una incògnita saber si estarà ple. S'han superat els 9.000 espectadors contra el CSKA i en el duel turc contra el Fenerbahçe, però, en canvi, contra el Darussafaka només hi va haver 3.003 espectadors.

Bartzokas disposarà de Doellman i Claver, que reapareixeran després d'un llarg procés de recuperació. El valencià jugarà amb una placa a la mà esquerra fins a finals de temporada per la lesió en un escafoide.

Pleiss, Arroyo, Dorsey...

El nord-americà va marxar als Rockets de l'NBA i, quan va tornar, va fitxar pels turcs. El febrer, però, el Barça va pagar traspàs per incorporar-lo de nou. El darrer MVP de l'Eurolliga, Pleiss, també té passat blaugrana però poc reeixit. Va aterrar al Palau Blaugrana procedent de Vitòria el 2014, però no va complir el seu contracte perquè no comptaven amb ell. Va decidir marxar a l'NBA, als Utah Jazz on no va tenir protagonisme i aquest estiu va decidir tornar a Europa per jugar al Galatasaray. Aquest curs té unes mitjanes de 5,6 punts, 3,3 rebots i 7 de valoració, però en el duel turc contra el Darussafaka es va enfilar fins als 22 punts, 8 rebots i 28 de valoració que el van acreditar com l'MVP de la jornada. També va passar de l'equip turc al Barça Carlos Arroyo, que no va triomfar.

Cinquè a Turquia

L'equip d'Ataman és ara mateix a dues victòries del lideratge de la lliga turca. El Galatasaray, que va superar dilluns el Besiktas (84-78) té un balanç de 5-2. Al davant té el Banvit (7-0), l'Efes (6-1), el Fenerbahçe (6-1) i el Besiktas (5-2) amb el qual està empatat juntament amb el Pinar i Yesligiriesun.

Hem de jugar millor que en els últims duels si volem guanyar. Tenen grans jugadors i l'ambient allà és complicat. Esperem competir
La victòria contra l'Estudiantes ens ha ajudat a refer-nos del dia del Madrid. I aquests dies amb els entrenaments tornes a la normalitat
Justin [Doellman] està millor i fa deu dies que s'entrena, però Claver tan sols dos. Veurem durant el partit quina participació tenen
El que hem de fer ara és sobreviure i arribar en bona forma al febrer. Fins llavors, guanyar tant com puguem
Georgios Bartzokas
Haurem d'estar lúcids per guanyar a Turquia, i haurem d de vigilar de prop Pleiss, que ara té molta confiança
Justin Doellman
És un partit molt important, que ens pot permetre sortir de baix. Esperem que l'Abdi Ipekçi s'ompli i ens ajudi
Sinan Guler
6.113
espectadors
de mitjana han vist el Galatasaray a l'Abdi Ipekçi Arena d'Istanbul. Més de 9.000 contra CSKA i Fenerbahçe.

La festa de Dentmon i Smith, els amics de Rice

Una de les polèmiques de la setmana que teòricament només influïa el Galatasaray ha acabat també esquitxant el Barça, perquè Tyrese Rice ha sortit en defensa dels seus amics. Tot es remunta al partit que els turcs van jugar a la pista del Zalgiris i que van perdre 87-75. Quan va acabar el partit, Justin Dentmon i Russ Smith, jugadors d'Ergin Ataman, van sortir després del partit sense permís, i això va fer que fossin apartats de manera fulminant. Es dóna la circumstància que Dentmon –que avui jugarà– havia estat al Zalgiris el curs 2014/2015 i després del partit va anar a veure uns amics. També se li havia fet entrega d'un record abans del matx. Rice va criticar el tècnic per la decisió i alguns aficionats van recriminar al blaugrana les seves paraules. Això fa preveure que avui no sigui un dels més estimats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)