FCBQ

El bàsquet català tria el seu president

Bàsquet. Després de 83 anys d'història de la federació catalana sense eleccions, avui 419 clubs decidiran el seu futur

El bàsquet català coneixerà aquest vespre el president que l'ha de portar a trobar una estabilitat esportiva però, sobretot, econòmica en els pròxims anys. Tot això després de 83 anys d'història sense eleccions. El fins ara president, Joan Fa –exjugador i advocat–, l'exàrbitre Joan Carles Mitjana –durant més de 20 anys treballant a la federació catalana– i el farmacèutic Pere Francitorra –president del Pineda, exjugador, extècnic i directiu del Barça de bàsquet– són els tres candidats que poden escollir els 419 clubs que estan censats. Oficialment poden votar tots, encara que a alguns els farà falta aportar una acta notarial en què consti que el president que està inscrit al registre d'entitats esportives doni permís al president actual del club per votar.

Per la llista que van fer ahir oficial la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, hi havia una trentena de clubs més amb les dades al dia respecte a fa deu dies, quan hi va haver tot l'enrenou dels avals. Aquest ha estat un dels temes de discussió de tot el procés electoral. De fet, Mitjana denunciava ahir el seu malestar “per les formes amb què la federació catalana està duent a terme el seu procés electoral”.

L'horari que tindran els clubs per votar a les quatre delegacions territorials de Catalunya –Barcelona, Girona, Lleida i Girona– serà de quatre de la tarda a nou del vespre.

Algun candidat havia presentat una proposta per allargar l'horari al matí per facilitar als clubs el desplaçaments a les seus, però va ser denegada per la junta electoral.

D'altra banda, ahir Joan López va ser reelegit com a president de l'Associació Catalana d'Entrenadors (ACEB) per als pròxims cinc anys.

BEN REGISTRATS

255
clubs
dels 419 tenen tots els papers en regla. Quan es van presentar els avals n'hi havia 220 de correctes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)