Eurolliga

Alex Renfroe, un base

Eurolliga. El Barça Lassa té lligada l'arribada del nord-americà amb passaport bosnià, procedent del Bayern. Amb experiència en l'ACB, podria debutar divendres contra el Panathinaikòs

El Barça Lassa ja té el base que li faltava des que va començar la temporada i que ha acabat arribant per la lesió de llarga durada de Pau Ribas. Es tracta d'Alex Renfroe (1m89, 1986), nord-americà de Tennessee amb passaport de Bòsnia des del 2015, selecció a la qual ja va defensar en l'europeu d'aquell any. Renfroe, que acabava contracte amb el Bayern el 30 juny, signarà, quan encara falten els serrells i si la revisió mèdica no diu el contrari, fins a final de temporada.

En el conjunt alemany, Renfroe, que ha fet tota la seva carrera professional a Europa, hi era des de la temporada passada, primer amb Svetislav Pesic i ara amb Aleksandar Djordjevic. Així com de Pesic va rebre tota la confiança i tenia el rol de primer base, amb Djordjevic no hi havia bona sintonia des del primer dia de pretemporada. Així, l'actual seleccionador serbi va donar les regnes de l'equip a Anton Gavel i, des de l'arribada de Nick Johnson el mes passat, el seu protagonisme, ja feble, va anar decreixent. En l'últim partit, dissabte contra el Phoenix Hagen, ja només va disputar cinc minuts.

A més del conjunt de Munic, Renfroe ha jugat en el VEF Riga (09/10), en el KK Zagreb (10/11), en el Brindisi (11/12), en el Valladolid i el Brose (12/13), en l'Enisei i el Baskonia (13/14) i en l'Alba Berlín (14/15). En l'Eurolliga de la temporada passada, ja amb el Bayern i jugant la primera fase en el grup del Madrid, del Fenerbahçe i del Khimki de Tyrese Rice, va acreditar 10,1 punts (53%, 44% i 80%), 4,2 rebots i 4,2 assistències en 27 minuts. Si no hi ha res de nou, podria debutar aquest divendres contra el Panathinaikòs, perquè amb el conjunt alemany jugava l'Eurocopa.

Organitzador

Amb bon tir i capacitat per finalitzar, també des de l'un contra un, el bon nivell defensiu i la capacitat per involucrar els companys en el joc col·lectiu destaquen Renfroe. Perfectament complementari amb Rice, si bé no és un base físic, té qualitat per portar un ritme alt de joc –si aquest és una constant, però, tendeix a perdre pilotes– i també sap jugar llarg quan toca. Molt bon rebotejador i amb intuïció i mans per a les recuperacions, la velocitat de cames el defineix.

Amb ell i Rice, a banda de poder regular els minuts del montenegrí, Koponen quedarà definitivament desplaçat a la posició d'escorta, alleugerint així les càrregues d'Oleson, tot esperant Navarro.

34
partits
d'Eurolliga ha jugat Renfroe, 24 amb l'Alba (2014/15) i 10 amb el Bayern (2015/16).
45%
en triples
en l'Eurolliga ha acreditat el base: 32/70 amb l'Alba i 11/25 amb el Bayern.

Un partidàs al Palau

El bon aficionat al Palau recordarà l'última vegada que Renfroe va jugar contra el Barça. Va ser el febrer de l'any passat, en partit del Top 16, quan encara jugava a l'Alba de Berlín. En un partit resolt 92-82 en la pròrroga i molt ben portat per Sasa Obradovic, aleshores tècnic de l'equip alemany, Renfroe va completar una excel·lent actuació, amb 20 punts (6/8, 2/3 i 2/3), 6 rebots i 7 assistències en 36 minuts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)