FEB

Disparats cap als seus objectius

EBA. Iniciada la segona volta, el Quart lidera en solitari el grup B després d'enllaçar set triomfs i el Salt disposa d'un gran coixí respecte al ‘play-off' de descens, en l'A

Traspassat ja l'equador de la temporada, els dos equips gironins d'EBA estan al lloc on haurien desitjat en el moment d'iniciar l'exercici. O potser millor i tot ja que a dotze jornades del final el Quart i el Salt –cadascun al seu grup– tenen ben encarats els objectius que es van autoimposar en l'època estival.

Gas a fons

A Quart, no podien preveure cap rebaixa respecte a la seva ambició. I menys encara retenint el bloc que els va conduir el curs passat a la seva primera fase d'ascens a LEB Plata. Tot i algun titubeig en el tram inicial –molts maldecaps amb les lesions i dues derrotes ja en les primeres set jornades, entre les quals hi ha el 121-93 a Sant Adrià–, s'ha anat posant a to i és el líder en solitari del grup B, amb 12-2. Ho ha assolit després de lligar set triomfs, en els quals ha fet 85,7 punts de mitjana. “Els jugadors físicament estan pletòrics. Es cuiden molt pel seu compte i es nota; ens permet fer aquest joc intens i amb ritme que ens agrada”, relata Albert Brea, el tècnic, que subratlla la cohesió col·lectiva d'un bloc amb anys de convivència: “Tots són importants i així se senten. Això provoca que, si un dia un no està fi, en surti un altre. Amb naturalitat.”

Només els dos primers de cada grup jugaran la final a quatre d'EBA. La lluita sembla reservada per al Quart, i el Mollet i el Pardinyes (11-3 els dos), únics que li aguanten el ritme. El calendari del mes que ve –entre d'altres, ha de rebre el Pardinyes i visitar el Palma i el Mollet– li traurà bardissa si és capaç de sortir-ne indemne. Però ara el que més preocupa Brea és l'estat físic de Bataller, amb molèsties a la cuixa.

‘In crescendo'

A Salt, el panorama ha variat radicalment en un parell de mesos. De tenir l'alè del descens –baixa l'últim de grup i els dos anteriors fan promoció– a tocar, a veure'l amb prismàtics. De fet, el 5-1 en les últimes sis jornades l'ha situat cinquè al grup A (8-6), a quatre triomfs dels tres últims, i a dos del líder. Amb l'equip patint molt per anotar –és el que anota menys (66,7)–, l'explicació s'ha de buscar en la defensa: en les vuit primeres jornades va rebre 75,4 punts; en les sis últimes, 60,8. “L'inici va ser complicat, amb moltes lesions, jo com a nou tècnic i uns mals resultats a la Lliga catalana, que van treure'ns confiança. Però a poc a poc, treballant, hem millorat molt”, diu Oriol Verdés, que a l'estiu va substituir Èric Surís. Verdés, tot i el forat, no es dona per salvat. “Encara queda molt i ja s'ha vist que els de baix no afluixen [Olivar i Sant Nicolau van guanyar en l'última jornada]. Volem mantenir la línia actual, però sense mirar gaire la classificació. I quan quedin quatre o cinc partits, ja ho veurem.”

La grandesa de l'equip és que no es depèn exclusivament de ningú. Si un no està fi, sempre n'hi ha un altre que acaba apareixent
Albert Brea
ENTRENADOR DEL QUART

LES DADES

[La salvació] No està res fet encara. Aquí et relaxes, perds un parell de partits seguits i tornes a tenir problemes
Oriol Verdés
entrenador del salt
Tots estan ara molt fins físicament. Treballen pel seu compte per mantenir el to i es nota
Albert Brea
entrenador del quart
El principi va ser complicat. Tots ens havíem d'adaptar, jo a ells i a la inversa, i les lesions i els mals resultats d'inici no ens van ajudar
Oriol Verdés
ENTRENADOR DEL SALT
5
peces
del Quart fan més de deu punts: Masllorens (13), Jiménez (12,9), Edu Camós (11,2), Bataller (11,5) i Dos Santos (10,3).
10,4
recuperacions
del Quart, de llarg el que n'acumula més del grup B. El segon és el Palma, amb 9,4.
35,3
rebots
de mitjana del Salt, segon del grup A, darrere l'Arenys (35,4). Destaquen els 10,8 d'ofensius, amb 2,3 de Montalat.
60,8%
dels punts
del Salt els anoten tres jugadors: Torrent (15,1), Bover (14,1) i Pascua (12,4).
69,1
punts
encaixats pel Salt, tercer que en rep menys del grup A. Només el superen el Menorca (67,6) i el Collblanc (69).
47,3%
en tirs de camp
fins ara del Quart, el millor del grup B. També és líder en encert en triples (38,1%).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)