FEB

De clàssics, se n'esperen més

Lliga Femenina. L'Avenida-Spar Citylift Girona (20.30 h) posa al dia la competició i si no acaba amb triomf gironí per 10 punts sentenciarà el primer lloc de la fase regular

Serà el tercer enfrontament de la temporada entre el Perfumerías Avenida i l'Spar Citylift Girona. I seria el quart si el club castellà hagués estat mínimament flexible amb la data de la supercopa, tant com ho va ser l'Uni amb la data del partit d'avui –a dos quarts de nou del vespre, corresponent a la jornada de l'11 de març–, que li havia d'haver estat consultada i no ho van fer. Sigui com sigui, avui la Lliga Femenina es posa al dia amb el nou clàssic, l'enfrontament que sol posar en joc els títols. Per això mateix, perquè en poc més d'un mes hi ha l'expectativa de dos o tres enfrontaments més en la final de la lliga, el d'avui poca transcendència tindrà.

Avui pot quedar sentenciat el primer lloc de la fase regular. Serà així si l'Uni no és capaç de guanyar per una diferència superior als nou punts de la primera volta a Fontajau (76-85), o si guanya per 9 anotant-ne més de 85. Però en el supòsit que ho aconseguís, l'Avenida encara hauria de perdre un altre partit i jugant a Bembibre (9-15) i contra el Gran Canària (4-20) és ciència-ficció. En resum, el partit d'avui no decideix res perquè està tot decidit des de la derrota de l'Spar a Gernika. Una altra cosa hauria estat que l'Avenida hagués pagat a la pista de l'Araski l'esforç i l'eliminació europea.

Fa mitja nosa

Per tot això, i per la imminència de la fase decisiva, el partit d'avui és incòmode per a tots dos equips i mentre no hi hagi un resultat molt contundent no tindrà cap efecte perquè és una evidència que –malgrat que pocs secrets hi pot haver després d'haver-se trobat a totes les festes els tres últims anys– tots dos amagaran tot el que puguin amagar.

Amb tot, que l'Avenida sigui avui primer de la fase regular sí que té un efecte immediat. Atès que també és campió de copa, si la final de lliga la jugués l'equip castellà, el seu rival obtindria la plaça per a l'Eurolliga 2017/18. S'atorguen –per aquest ordre– al campió de lliga, al campió de copa i al primer de la fase regular. Si tots tres són el mateix equip, el subcampió de lliga obté la segona plaça.

Volem aprendre'n, madurar com a bloc. A l'Avenida no li calen 40 minuts bons. Ja es va veure a la copa que amb tres d'errades nostres en fan prou?
Èric Surís
La maduresa es guanya vivint-ho i equivocant-te. Tens la i sensació de partit controlat i de cop s'esvaeix. Sumen a partir del teu error
Èric Surís
Un clàssic engresca i garanteix intensitat i joc físic. Sempre és com si hi hagués més coses en joc que en un altre partit
Èric Surís

Leo Rodríguez torna a Salamanca amb millors xifres

El calendari i el fet que l'Uni no pogués jugar la supercopa han endarrerit el retorn de Leo Rodríguez a Salamanca (on hi va jugar tres temporades) fins avui. Aquest fet permet, d'altra banda, establir una comparació més en propietat que si el partit hagués arribat a mitjan primera volta. I la conclusió és clara: Leo Rodríguez ha millorat les seves prestacions respecte a les del seu millor any a Salamanca, que va ser el passat. A Girona és titular i a l'Avenida no n'era sempre, però això no té una traducció tan gran en minuts (passa de 22 a 27) com en tots els aspectes estadístics. L'escorta canària (1991) anota més (11,7 punts per 9,0) i amb encert més alt. Ha passat del 48% en tirs de camp a gairebé el 51%, incloent-hi un 46% en triples que la converteix en la millor triplista de la lliga. També creix en rebots (de 2,5 a 4,3), en assistències (d'1,4 a 2,4), en recuperacions (d'1,0 a 1,4) i, en conseqüència, en valoració (de 8,6 a 13,2). Ha estat MVP de la 19a jornada i és la cinquena jugadora de l'estat espanyol amb més valoració, a més de la quarta anotadora estatal. Només en el tir lliure (del 87% al 79%) ha perdut eficàcia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)