Eurolliga

Tenen punt d'honor

Eurolliga. El Barça desactiva l'equip de moda de la competició i l'Estrella Roja no pot certificar el pas als quarts; Perperoglou, clau i debut de Kurucs

El Barça Lassa, sense Doellman, Lawal, Faverani ni Tomic en el joc interior, va neutralitzar ahir l'equip de moda de l'Eurolliga, un equip que es jugava el pas als quarts i que els blaugrana van mantenir sota control tota la segona meitat. L'actitud i la línia va ser l'exigida per poder créixer com a equip i estar a punt per a l'hora de la veritat, quan arribin els play-off de l'ACB.

Quant al matx, dos triples inicials de Rice i Oleson van donar avantatge als blaugrana (8-2), però ràpidament l'Estrella Roja va fer un 0-7 per retornar la igualtat (8-9). El matx va viure en una transició d'intercanvis de cistelles, imprecisions d'un i altre equip, pèrdues de pilota i poca anotació. Això va fer que s'arribés al descans amb tot el partit obert (32-29).

En la sortida del vestidor el Barça va fer un pas endavant liderat per un dels jugadors del moment com és Perperoglou. El grec va anotar cinc punts consecutius i va mostrar així la seva activitat en atac, i va provocar el temps mort de Rodonjic quan només s'havien disputat tres minuts. Els blaugrana agafaven un màxim avantatge (39-31). La ratxa va continuar amb un triple de Claver que feia que la diferència es disparés per sobre de la barrera dels 10 punts (42-31). El dubte era saber si hi hauria continuïtat. I van ser els millors minuts dels últims partits del Barça. Un triple d'Oleson i un altre de Koponen disparaven la diferència.

Curiosament en aquesta fase va sorprendre que el tècnic serbi fos incapaç d'aprofitar l'avantatge que tenia dins la pintura amb Kuzmic, assegut tot el tercer quart a la banqueta, tenint en compte la baixa per sanció de Tomic pel cop de colze a Carroll en l'últim partit. El matx semblava trencar-se a vuit minuts per al final amb un triple de Perpergolou (58-45), però els serbis van reaccionar per posar-se a sis punts a quatre minuts per al final (60-54). Els blaugrana, però, van trobar de nou el seu líder, Perperoglou (17 punts), per decidir.

Debut oficial de Kurucs

A falta de 2:18 per acabar el tercer quart Bartzokas va fer debutar en partit oficial el letó, aprofitant la placidesa del matx (50-37). Kurucs, amb gent de l'NBA a la graderia com el mànager general dels Nets Sean Marks, ja havia tingut protagonisme durant la pretemporada, tot i que es va lesionar. I el primer que va fer el letó va ser llançar un triple en la primera pilota que va rebre, que va fallar, una penetració fins a la cuina que va anotar i despistar-se en defensa, fet que li va costar un triple serbi.

Els partits que resten hem d'utilitzar-los tots per reivindicar-nos. Jugar sense pivots? En el Lokomotiv ja ho havia fet, això
Als joves, els estem intentant donar temps de joc, però és important també el paper en el B i els entrenaments
Georgios Bartzokas
El seu percentatge d'encert en triples ha estat clau, han estat millors i han estat més sòlids que nosaltres
Dejan Rodonjic
Ha estat estrany jugar sense un referent interior, però en Víctor ha estat bé i ho hem suplert amb agressivitat
Petteri Koponen
És un somni fet realitat; quan vaig anar a Milà, no va poder ser, però agraeixo la nova oportunitat
Rodions Kurucs

Jovic, titular i testimonial

Un dels noms dels quals més es parlava ahir al Palau era el de Stefan Jovic. Les informacions sobre un hipotètic acord amb el Barça van despertar l'interès dels seguidors. Però el serbi (1990)n tot i saltar en el cinc titular, va jugar 3:03 minuts i ja no va jugar més. Testimonial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)