FEB

Nádia Colhado apunta a l'Spar Citylift 2017/18

Bàsquet. Lliga Femenina. Hi ha un acord signat però la pivot brasilera té una clàusula per marxar a la lliga de Corea. No és incompatible amb Coulibaly

Nádia Colhado (1,93 m, 1989) té moltes possibilitats de jugar amb l'Spar Citylift Girona la pròxima temporada. Tantes, que hi ha un acord signat amb la jugadora. Els matisos: que el mateix acord inclou dues clàusules de desvinculació a favor de la jugadora. Una ja no és operativa perquè ja ha vençut el termini. L'altra sí que és vigent i preveu que la pivot internacional brasilera es pugui desvincular del club gironí si en el pròxim draft de la lliga de Corea del Sud –una de les que té més diners fora d'Europa– ocupa un número prou alt. En aquest cas, però, Colhado hauria d'abonar una compensació al club gironí.

L'Uni no ha fet oficial encara l'acord amb Colhado perquè està pendent de concretar els acords econòmics amb patrocinadors i institucions per saber quin és el punt de partida pressupostari per a la temporada 2017/18.

MVP de la fase regular

Colhado ha tingut una entrada impactant en la Lliga Femenina, tot i que el seu paper amb la selecció brasilera en l'últim campionat sud-americà (15,5 puns i 10,3 rebots) ja feia preveure que podia ser una jugadora transcendental en la seva primera experiència a Europa. En canvi, en els Jocs de Rio va tenir un paper residual, a l'ombra d'Erika de Souza, la seva referent esportiva.

Nádia Colhado ha estat la MVP de la fase regular (21,8) i ha acabat amb unes mitjanes de 16,5 punts (60% en tirs de 2) –tercera millor de la lliga en tots dos casos–, 9,3 rebots (4a), 0,9 taps (3a) i 4,4 faltes rebudes (4a). A més, va marcar els sostres individuals de la temporada en valoració (47) i punts (33) justament en el partit contra l'Uni a Fontajau. Aquell dia el Guipúscoa va perdre, però en el partit de la segona volta, tot i acabar amb uns guarismes menys extraordinaris (22 punts, 10 rebots i 31 de valoració), Colhado també va ser clau per vèncer l'equip gironí i classificar el Guipúscoa per als quarts de final.

Joc interior potent

L'arribada de Colhado –sense certesa absoluta fins a principis d'estiu– no implica que hagin de marxar les pivots que ha tingut fins ara l'Spar. Encara més, en el club gironí hi ha la idea que fins i tot seria compatible amb Mima Coulibaly. I fins i tot necessària pensant en el Perfumerías Avenida, l'únic rival real avui dia. L'equip castellà té en nòmina Erika de Souza, a les quals s'afegiran Angelica Robinson i Laura Nichols. I fa de mal preveure que Miguel Ángel Ortega renunciï a la pivot que interpreta més bé el seu bàsquet, Laura Gil. En el fons, totes tres són tan pivots com De Souza.

Buscant un lloc en la WNBA

Nádia Colhado és ara mateix en el campus d'entrenament de les Indiana Fever buscant un lloc per tenir la tercera experiència en la WNBA (2014 i 2015 amb Atlanta Dream). Però la competència de l'Uni no és la WNBA (les dades són compatibles) sinó la lliga de Corea del Sud, que es disputa entre l'octubre i el març. És una lliga de només sis equips però que juguen 35 partits de fase regular a més d'un play-off. En l'equip campió, Woori Bank, hi jugaven, per exemple, la veterana Monique Currie –titular en les deu últimes WNBA– i la jove estrella Jonquel Jones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)