ACB

bàsquet

barça

Una matinal rodona

Lliga Endesa. El Barça Lassa en fa prou amb una acceleració en el segon quart per fer miques la resistència del Montakit. L'equip escala al tercer lloc

La dinàmica d'un partit a la setmana li està provant, al Barça Lassa. El d'ahir ja és el tercer triomf seguit i, si bé els dos últims rivals estan com estan –el Betis, al fons del pou de la mediocritat; i el Montakit, sense cap estímul competitiu–, la realitat és que els blaugrana estan creixent, adquirint solidesa. Aspectes que li permeten esbandir d'una revolada un rival que, no cal obviar-ho, va entregar-se a la primera dificultat. L'equip, a tot això, ha escalat al tercer lloc, aprofitant l'ensopegada del Baskonia.

El rebot

La posada en escena va ser tova, a mercè dels madrilenys i el seu domini del rebot. De fet, ja n'havien capturat quatre d'ofensius a meitat del primer quart, fet que va obligar Bartzokas a demanar temps mort per exigir més energia als seus (5-7, 5'). L'entrada de Diagné hi va ajudar, així com la de tota la segona unitat, amb menció especial per a Renfroe, molt lúcid en la direcció. El que va acabar d'activar el Barça va ser una tècnica a Bartzokas, molt nerviós des del salt inicial. A partir d'aquí, els blaugrana van apujar línies, van segellar el rebot a la seva anella i en atac van trobar la inspiració de l'arc i un joc molt coral, afavorit pel moviment sense pilota de tothom. El Montakit, sense encert ni recursos, era a la lona en la mitja part (46-27).

Ben aviat, després de la tornada de vestidors, es va veure que el combinat madrileny no es tornaria a aixecar. Cada acceleració local engrandia més la distància i, a les acaballes del tercer quart, els visitants ja havien renunciat a competir (62-36, 28'). Amb els menys habituals a la pista –Munford i Peno–, l'equip va saber mantenir el to i va acabar obrint una escletxa de +36, enfilant el darrer minut (85-49).

Estic satisfet de l'esforç i l'actitud dels jugadors. Fa tres partits que juguem de manera seriosa, i això és mèrit de tots els jugadors
Georgios Bartzokas
Ens feia falta temps per ajustar-me jo als jugadors i ells adaptar-se millor a la meva filosofia. I ara hem progressat, juguem millor junts
Georgios Bartzokas
2/16
tirs de camp
del Montakit en el segon quart, amb 1/11 de dos i 1/6 triples. A més, els madrilenys tan sols van capturar 3 rebots en aquest parcial, pels 18 del Barça Lassa.

Diagné i la fàscia del peu

En una acció fortuïta a principi del segon quart, el pivot va notar dolor al peu esquerre. Després d'un parell d'accions coixejant, Moussa Diagné va ser substituït per Tomic i ja no va tornar a la pista. El Barça Lassa va informar que té molèsties a la fàscia del peu esquerre. La seva evolució marcarà la disponibilitat per al proper partit, dijous contra l'Iberostar. Ahir, a més de Lawal i Pau Ribas, tampoc van jugar Faverani, Doellman ni Navarro, a qui es va donar descans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)