ACB

bàsquet

barça

Molt mala peça al teler

Lliga Endesa. El Barça és sotmès per l'Iberostar i perd pràcticament tota possibilitat d'acabar dels quatre primers

Un Unicaja de ressaca, dos equips desfigurats (Betis i Montakit), tres victòries. Un equip profund i treballat, enrunament. En tres setmanes amb un partit cada set dies, el resum de la temporada.

El Barça Lassa va sumar ahir contra l'Iberostar una derrota perniciosa perquè pràcticament ha dit adeu a la possibilitat d'acabar amb avantatge de camp en els quarts de final, i el més probable és que acabi la fase regular en la sisena posició. Va perdre bé, ballant al ritme dels canaris i jugant a peu canviat des del salt inicial.

Sempre a remolc

La iniciativa per apuntalar el joc en Tomic al pal baix va ser tímida, infructuosa, i ja d'inici l'Iberostar va inaugurar el marcador gràcies a l'activitat de Bogris (3-9). Bartzokas va parar el joc i quan es va reprendre el Barça va localitzar encert creuant amb velocitat el camp. Fins i tot el mateix Tomic (12-9). Però les rotacions van enlairar els visitants (15-19). Molt, fins a un 19-27 després de quatre minuts del segon quart. L'equip tenia rebot, però no connectava ni organitzava atacs col·lectius des de la passada (23-30). Trobava tirs, però la majoria fora de posició, i tenia el punt de mira brut (2/12 triples). La tornada del cinc inicial canari, d'acció més previsible, va servir als blaugrana per rehabilitar-se (33-32).

En la segona meitat, Vidorreta va sortir amb San Miguel i White per crear des del bot i va fer mal (38-42, 25'), també perquè més enllà de Tomic el criteri i la presència ofensiva del Barça eren nuls. La incomoditat era manifesta davant la generositat del joc de l'Iberostar, que va entrar en ritme ofensiu després del segon triple de Doornekamp (del 42-42 al 45-53, 29'). Koponen va minimitzar el primer moment crític. El segon, tot just obrir el darrer quart (53-60), el va salvar Claver amb vuit punts i dos triples.

Però en l'adversitat l'equip perd els pocs patrons que creu dominar, i amb més neguits que sistemes (56-65, 37'), el contrast amb l'expressió del Tenerife va repuntar en els últims minuts. Rice va deixar d'estar en negatiu anotant el seu únic triple a 1:20 (64-67), però Grigonis, White i un sensacional Doornekamp –tres punts al descans– van tancar l'acta.

Hem jugat sense paciència, ben al contrari que ells. Arribarem tan lluny com puguem amb aquesta plantilla
Georgios Bartzokas
Hem fet un partidàs. Ens passem molt bé la pilota i defensem sempre, els 40 minuts. Estic molt satisfet
Txus Vidorreta

Sisè o setè

Amb la derrota d'ahir, el Barça arribarà a l'última jornada amb un 21-10 de balanç, empatat amb l'Unicaja i l'Iberostar i en molt mala posició per tenir avantatge de camp en els quarts. De fet, donant per pràcticament segur que el Baskonia guanyarà el Fuenlabrada a casa seva i se situarà amb 23-9, només podria acabar quart si venç a Santiago i acaba amb un 22-10 i l'Iberostar perd a casa amb l'ICL Manresa (5-26), faci el que faci l'Unicaja, i acaba amb 21-11 perquè els de Vidorreta tenen guanyat l'average particular al Barça. A banda de perdre l'empat senzill amb els canaris, també queda mal parat en el triple empat amb ells i l'Unicaja: en la lliga particular, 3-1 per als de Plaza, 2-2 per a l'Iberostar i un 1-3 per al Barça. Amb l'Herbalife (20-11), també hi té perdut l'average, i si perd contra el Rio Natura i els de Casimiro guanyen el Bilbao els blaugrana acabaran setens.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)