NBA

Com si fossin nens petits

NBA. Els Warriors disfruten jugant i trencant registres, ja tenen un 14-0 al ‘play-off’ i situen un 2-0 contra els Cavs amb Durant d’MVP (33 punts i 13 rebots), Curry sublim (30+10+11) i fent inútil el partidàs de LeBron (29+11+14)

Amb el blaugrana Neymar enmig del pilot de Fórmula-1 Lewis Hamilton i el jugador de futbol americà dels New York Giants Odell Beckham, els Warriors van tornar a exhibir-se, van continuar fent encara més gran la gesta amb 14 victòries i 0 derrotes en els play-offs i van aconseguir un 2-0 en l’eliminatòria que obliga els Cavs a fer una remuntada espectacular. L’Oracle Arena va tornar a ser talismà en un duel en què no hi va haver història perquè els de Steve Kerr es van tornar a exhibir. Kevin Durant, que va arribar als Warriors amb l’única missió de convertir-se en campió de l’NBA, arriba al tram final de la temporada en un moment dolç i amb l’energia per fer una demostració en atac (33 punts) però també en defensa. Si a ell s’hi sumen la resta de peces dels Warriors, la missió de ser el millor equip de l’NBA s’acosta més. Els Cavs només tenen un camí per impedir-ho: defensar millor perquè encaixant 132 punts es fa difícil poder pensar a guanyar un partit.

I no serà perquè LeBron James no exerceixi de líder, però en un moment clau està massa sol. Kevin Love va començar llançat (9 punts sense error en el tir en els primers compassos) per fer avançar els Cavs (11-13). Però ràpidament els Warriors, tot i perdre moltíssimes pilotes –7 en el primer quart i 13 en arribar al descans–, van anar al davant aprofitant moments d’inspiració ofensiva. Klay Thompson, desaparegut en el primer partit, es va sumar a la festa i, juntament amb Curry, va formar un trident imparable. L’avantatge es va establir en els 10 punts (26-16), amb mal balanç defensiu dels vigents campions i, tot i que van salvar la primera estirada (47-35) i van arribar vius al descans (67-64), en el segon temps se’ls va acabar la benzina. La igualtat es va mantenir fins al 69-68. Llavors estirada dels Warriors amb un 14-5 (83-73). Green, però, va cometre la quarta personal i va anar a la banqueta. Els californians perdien energia i LeBron va tornar a posar els seus dins el matx (86-82). Però allà es va acabar tot. Durant va tornar a assumir els galons de líder, va fer una acció de 2+1 i va empènyer la resta. Els Cavs van perdre frescor i sobretot confiança i allà va ser quan els de Steve Kerr van olorar que la bèstia estava divagant per rematar-la. Amb 102-81 es va acabar el partit, i també ho va veure així Ty Lue, que a 3:47 del final ja va fer seure totes les seves estrelles reservant-les per al tercer partit i escenificant així que llançava la tovallola.

Durant, xifres d’MVP

En els dos partits disputats de la sèrie Durant té una mitjana de 35,5 punts, 10,5 rebots, 7 assistències i 2,5 taps. El tercer partit de la sèrie es jugarà dijous a la matinada a Cleveland (3 h).

8
pèrdues
dels Warriors en el primer quart. En el primer matx en va perdre 4, mínim en una final: Pistons (2005) i Spurs (2013)
11
partits
feia que el tècnic Steve Kerr no podia dirigir el seu equip pels problemes de salut que ha arrossegat
71
punts
ha anotat Kevin Durant en dos partits. El curs passat qui ocupava el seu lloc, Barnes, en va fer 65 en set partits
0
ocasions
en un partit de la final un jugador de cada equip ha arribat al triple doble, com va passar amb LeBron i Curry
19.596
espectadors
van assistir a l’Oracle -ple-. El curiós és que també es va omplir el Quicken Loans Arena per seguir-lo per pantalles
27,6%
en triples
van fer els Cavs, mentre que els Warriors van aconseguir un 41,9% llançant-ne 43, per 29 dels Cavaliers
La tornada del nostre tècnic ens dona un plus d’energia, significa molt per a nosaltres perquè així som un equip complet
Stephen Curry
L’únic que penso és guanyar l’anell, ja vam remuntar un 2-0 el curs passat i no m’importen els meus números
LeBron James
Hem perdut massa pilotes en la primera meitat però després hem estat més sòlids, sobretot en defensa, i així som imparables
Kevin Durant

LeBron iguala Magic Johnson

Tot i no poder evitar la derrota, l’estrella dels Cavaliers continua trencant registres a l’NBA. LeBron James va arribar al seu vuitè triple doble en unes finals i iguala així una llegenda com és Magic Johnson, que amb els Lakers també es va convertir en el jugador que més n’havia fet. Curry va arribar, en el segon partit, al seu primer triple doble en un play-off.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)