NBA

Oriol Paulí, cap a Orlando

NBA. L’aler gironí de l’Herbalife hi disputarà de l’1 al 6 de juliol la lliga d’estiu amb els Magic. És el primer jugador de la demarcació a participar-hi

A finals de maig, va tancar el seu curs, un cop l’Herbalife va caure contra el Baskonia a quarts de play-off. Des de fa alguns dies, Oriol Paulí (1994) es troba a Girona carregant piles a la seva ciutat natal i preparant al pavelló de Fontajau el seu nou repte. L’aler té previst viatjar als Estats Units el dia 25 de juny, a finals de la setmana que ve, i participar en la lliga d’estiu d’Orlando, de l’1 al 6 de juliol. Ho farà com un dels integrants de l’equip amfitrió, els Magic.

Aparador

Les lligues d’estiu de l’NBA –a banda d’aquesta, es juguen més tard les d’Utah i Las Vegas– són un espai idoni per provar i veure jugadors de tot tipus. No tan sols els que han estat escollits en el draft, sinó també d’altres que han jugat a Europa i aprofiten aquestes cites per deixar-se veure, a ulls de les franquícies, scouts i directors esportius d’arreu.

Paulí no va ser draftejat el curs passat, però li arriba ara l’oportunitat de viure aquesta experiència. No se saben encara els rosters oficials, però sí les franquícies que hi prendran part. A més dels Magic, n’hi ha set més (Hornets, Pistons, Mavs, Pacers, Heat, Thunder i Knicks). Cada equip disputarà cinc partits.

Paulí ha completat enguany la seva tercera temporada a l’Herbalife, amb el qual ha alçat la supercopa, el seu primer títol a territori canari. Amb un rol de rotació i capaç d’adaptar-se a qualsevol posició exterior –també de base–, ha participat més en l’Eurocopa (4,7 punts, 2,3 rebots i 1,3 assistències, en 9,7 minuts), que no pas en la Lliga Endesa (2,4, 1,3 i 0,8 en 8,3). El gironí acaba contracte, si bé els canaris tenen una opció unilateral per prorrogar-lo una temporada més. Des del club ja s’ha fet saber, en boca del preparador Luis Casimiro, que es compta amb ell per a l’exercici vinent.

Els ‘workouts’ de Rabaseda

Oriol Paulí es convertirà en el primer gironí a participar en una lliga d’estiu de l’NBA. Fins ara, qui més s’hi havia aproximat havia estat el seu company a l’Herbalife, Xavi Rabaseda. El ripollenc (1989) va participar en diferents workouts durant el juny del 2011, just després de la seva temporada a Fuenlabrada. Va estar uns dies de gira pels Estats Units, fent entrenaments en franquícies com els Rockets, els Cavs o els Thunder. L’objectiu era donar-se a conèixer i calibrar les seves possibilitats amb vista al draft en el qual finalment no va ser triat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)